Haberler

MHP'li Büyükataman'dan Erdoğan'a Tutarsızlık Suçlaması

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, maden faciasının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "işin fıtratında var" sözlerinin ardından Hz. Ömer'in "Dicle'nin kenarında kurdun kaptığı bir koyun bile benim mesuliyetim altındadır" sözlerini söylemesini tutarsız olarak değerlendirdi.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, maden faciasının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "işin fıtratında var" sözlerinin ardından Hz. Ömer'in " Dicle'nin kenarında kurdun kaptığı bir koyun bile benim mesuliyetim altındadır" sözlerini söylemesini tutarsız olarak değerlendirdi.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Dicle'nin kenarında kurdun kaptığı bir koyun bile benim mesuliyetim altındadır" dediğini anımsatarak, "Anlaşılan o ki Başbakana göre; kuzu kapmak kurdun doğasında yok, ama madende ölmek işin doğasında var" dedi. Maden faciasının ardından Erdoğan'ın "işin fıtratında var" sözlerinin ardından Hz. Ömer'in sözlerini söylemesini tutarsız olarak değerlendiren Büyükataman, sözlerine şeyle devam etti:

"Palavracı Başbakan, Hz. Ömer'den emsal veriyor. O, Hz. Ömer ki Mescid-i Aksa'nın anahtarlarını almaya giderken hazineden bir deve alıp yanındaki hizmetçisiyle bu deveye sırayla binecek kadar şeref ve izzet sahibi bir devlet adamıydı. O, Hz. Ömer ki özel işlerinde kendi kandilini, devlet işlerinde devletin kandilini kullanacak kadar devlet malının ne anlam ihtiva ettiğini bilen bir yöneticiydi. O, Hz. Ömer ki vefat ettiğinde üzerindeki elbisede otuzdan fazla yama vardı. Başbakan'ın ise 17 Aralık sürecinde elindeki paraları eritmek için aradığı kişi sayısı otuzdur. Hz. Ömer'in minberden: "Ben Allah'ın ve Resulü"nün yolundan saparsam bana ne yaparsınız?" sorusuna, bir genç: "Seni kılıçlarımızla düzeltiriz ey Ömer!" diye cevap verebiliyordu. Başbakan ise kendisini eleştiren vatandaşa yumruk atmakta, burada anmaktan dahi hicap duyduğumuz galiz bir küfür sarf etmektedir. Rüşvet ve yolsuzluk konusundaki ifşaatlar, bu çerçevede yayımlanan görüntü ve ses kayıtları Başbakan ve hükümetinin ipliğini çoktan pazara çıkarmıştır."

-ŞEHRİN GÖBEĞİNDEKİ KUZULAR ÇAKALLARIN ELİNDEN ALINAMIYOR-

Hükümeti şehirlerin göbeğinde kuzuları çakalların elinden alamamakla suçlayan Büyükataman, PKK'lı teröristler tarafından yolların kesildiğini, verdi adı altında haraç toplandığını, kimlik kontrolleri yapıldığını baskınlar düzenlendiğini ifade etti. Büyükataman, eleştirilerine şu ifadelerle devam etti:

"Hz. Ömer zamanında bugünkü Irak sınırlarının tamamının fethi tamamlanmışken, Tayyip Erdoğan zamanında Irak'ta 1 milyon Müslüman öldürülmüş ve Başbakan, Müslüman katillerinin evlerine sağlıkla dönmeleri için duacı olduğunu ilan etmiştir. Hz. Ömer bugün bile adaleti ile anılırken Tayyip Erdoğan'ın zamanında ne kendi destekçileri ne muhalifleri ülkede adalete inanan kimse kalmamıştır. Camilerin sistematik olarak İslam coğrafyasında çoğalması Hz. Ömer dönemine denk gelirken kiliselerin sistematik olarak Türkiye'de çoğalması da Tayyip Erdoğan zamanına denk gelmiştir. Hz. Ömer evinde çocuklarına yemek yediremeyen bir annenin hem acısını paylaşmış, hem feryadına sitemine tevazu ile yaklaşarak hak vermişken, Başbakan şehit ailelerinden madenci yakınlarına en küçük sitemde acılı ailelere hakaret etmekten onları darp ettirmekten geri durmamıştır. Allah, Hz. Ömer'in aziz ruhunu, aziz milletimizi ve istikbalimizi, hülasa aziz bildiğimiz her şeyi Tayyip Erdoğan ve zihniyetinin kirletme ve suiistimal çabalarından korusun."

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İsmet Büyükataman Dicle Irak Politika Güncel Haberler

title