Haberler

MHP Iğdır İl Teşkilatının Görevine Son Verildi

Güncelleme:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, MHP Iğdır il teşkilatının görevine son verildiğini bildirdi. MHP Iğdır İl Disiplin Kurulu'nda Sinan Oğan'a ihraç kararı çıkmamıştı.

7 Haziran seçiminde aday gösterilmeyen Sinan Oğan, seçimlerden sonra parti yönetimini eleştiren paylaşımlar yapması nedeniyle Disiplin Kurulu'na sevkedilmişti. MHP Iğdır İl Disiplin Kurulu, bugün toplandı ve Iğdır 24'üncü dönem Milletvekili Oğan'ın ihraç edilmesine gerek olmadığını oy birliği ile kararlaştırdı. MHP Başkanlık Divanı ise Iğdır İl Teşkilatı'nın görevine son verdi.

MHP'DE SİNAN OĞAN'A İHRAÇ KARARI ÇIKMADI

MHP Iğdır İl Disiplin Kurulu, seçim sonuçlarını eleştirdiği için Iğdır 24'üncü dönem Milletvekili Sinan Oğan'ın ihraç edilmesine gerek olmadığını oy birliği ile kararlaştırdı.

"MHP, İSTANBUL'DA HDP'NİN GERİSİNDE KALDI" DEMİŞTİ

Son seçimlerde aday gösterilmeyen Sinan Oğan, seçimin ardından sosyal medyada MHP üst yönetimini "Türk milliyetçilerinin partisi MHP, Osmanlının başkenti, Türk dünyasının göz bebeği İstanbul'da HDP'nin gerisinde kaldı. Başarı nerede?" diye eleştirdi. Eleştirinin ardından Genel Merkez Oğan'ı tedbirli olarak ihraç edilmesi istemiyle İl Disiplin Kuruluna verdi. Bunun üzerine 7 kişilik MHP İl Disiplin Kurulu, 5 üyenin katılımıyla 10 Temmuz günü toplanarak Sinan Oğan'ın yazılı ve sözlü savunmasını aldı. Toplantının ardından İl Disiplin Kurulu başkan ve üyelerinin oy birliği ile Sinan Oğan hakkında herhangi bir disiplin cezasını gerektiren durum olmadığına kanaat getirdi.

"IĞDIR EVLADINA SAHİP ÇIKTI"

Kararın açıklanmasının ardından Sinan Oğan, yine sosyal paylaşım sitesinden, 'kamuoyunun bilgisine' başlıklı bir açıklama yayımladı. İhraç edilmesiyle ilgili sürecin 10 Temmuz günü tamamlandığını, savunmasına itibar edilerek oy çokluğuyla disiplin cezası gerektiren bir durum olmasına oy birliğiyle karar verildiğini bildirdi. Bu kararla Iğdır'ın evladına sahip çıktığına dikkati çeken Sinan Oğan, duygularını şöyle paylaştı:

"Ben bir Türk milliyetçisiyim. Ben ülküsü olan ve bu ülküsünü gerçekleştirmek isteyen bir ülkücüyüm. Bu sebeple Milliyetçi Hareket Partisi'ndeyim. Benim ülkümün temeli Türk milletinin birliği, refahı ve huzurundan başka bir şey değildir. Hep bu amaçla çalıştım ve bu amaçların dışına asla çıkmadım ve hiçbir yanlışa da asla yol vermedim. Doğrulardan asla şaşmadım. Bu ülküler uğrunda MHP'nin çatısı altında mütevazı bir üyesi olarak çalışmaktan, çalışmalarıma bu kutsal çatı altında devam ettirmekten onur ve gurur duymaktayım. Nitekim Iğdırımız da bu yönde karar vermiş ve bir kez daha bir ülkücü evladına sahip çıkmıştır. Iğdır aynı zamanda birliğine, beraberliğine ve kazanma isteğine sahip çıkmıştır. Dilerim seçimlere giderken birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik bu girişim devam ettirilmez. Aklı selim hakim olur ve birlik ve beraberlik içinde partimizi, davamızı ve ülkümüzü iktidar yapmak için hep beraber çalışacağız. Ne ülkümden, ne ülkemden ve ne de partimden asla vazgeçmeyeceğim."

IĞDIR İL TEŞKİLATI GÖREVDEN ALINDI

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, parti tüzüğünün 52 ve 54. maddelerinin tanıdığı yetkiye istinaden Iğdır il teşkilatının görevine Merkez Yönetim Kurulu'nun verdiği yetkiye dayanarak Başkanlık Divanı tarafından tüzüğün 34. maddesine göre son verildiğini belirtti.

KARAR İL BAŞKANLIĞI'NA BİLDİRİLDİ

Kararın bugün il başkanlığına ve Iğdır Valiliğine bildirildiğini ifade eden Çetin, görevi sonlandırılanlara bugüne kadarki hizmetlerinden dolayı da teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Şefkat Çetin Sinan Oğan Iğdır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (151)

TÜRKOĞLU:

BAHÇELİ VE AVANESİ DEFOLUN MHP DEN

54
2
yanıtYanıtla
KARAKURTLİ:

SİNAN GİDERSE SİZ HİÇ ORDA DURMAYİN ÖMRÜMÜZ BİTTİ SİZİN PEŞİNİZDE YATAN BOĞALAR

39
16
yanıtYanıtla
serkan:

Sinan oğanı partiden ihraç etmeyen il teşkilatının görevine son veren mhp nin davranışı disiplin anlayışıyla açıklanamaz. Olaya tüm il teşkilatları tepkisini göstermelidir. İl teşkilatlarıda bu tepkiyi göremezsem mhp benim gözümde bitmiştir. Böyle bir mhp ile turan yolunda yürünemez. yollarımız ayrılır

36
15
yanıtYanıtla
Osman:

Yeter artık. . . Ülkücü hareketi yok etme projesini daha ne kadar seyredeceksiniz EEEY TEŞKİLATLAR. .

36
14
yanıtYanıtla
dağıstan baran:

Bir hdp li olarak sinan beyı şasen çok severim onun siyaset yeri HDP dır HDP ye davet. Edıyorum

21
27
yanıtYanıtla
tuzlucali:

mhpye oy verdime bin pisman oldum .erken secim olsa ak parti derim artik .

23
25
yanıtYanıtla
Kurmanci 13Mobil-IOS:

Iğdır tamamiyle bizim artık biji HDP

24
21
yanıtYanıtla
YakupMobil-IOS:

MHP Iğdır'a ve ığdırlıya hiç sahip çıkmadı.artık MHP Iğdır'ı unutsun.

28
14
yanıtYanıtla
BAHCELI SINAN OGANLA UGRASMAYI BIRAK:

KOLTUGU SINAN OGANA BIRAK GIT

32
7
yanıtYanıtla
Oy rey oyMobil-IOS:

Tebrikler Iğdır

22
16
yanıtYanıtla
Tüm 151 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title