Haberler

MHP Iğdır'da Seçim Sonuçlarına İtiraz Etti

Iğdır’da, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) şaibeli oy kullanıldığı gerekçesiyle seçim sonuçlarına itiraz etti.

Iğdır'da, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) şaibeli oy kullanıldığı gerekçesiyle seçim sonuçlarına itiraz etti. Parti binasında açıklama yapan MHP Iğdır İl Başkanı Özcan Günsoy, milletvekili genel seçiminde sayılan oyların yeniden incelenmesi için seçim kuruluna itirazda bulunduklarını söyledi. Günsoy, özellikle HDP'ye oy veren mahallelerde oy kullanım oranının yüzde 95, yüzde 99'larda olduğunu belirterek "Geçersiz oy neredeyse yok gibi. HDP'nin oy oranında geçen döneme göre 30 bin artış görülüyor, bu normal bir artış değil. Kullanılan oy oranı normal değil, geçerli sayılan oy oranı normal değil. Askerde olan, hastanede olan, özürlü olan kişilere oy kullandırıldığı yönünde elimizde bilgi var. Gereken itirazı gerek Iğdır merkezde gerek Tuzluca ilçelerimizde hazırladık, bugün itibarıyla o itirazları yapacağız" dedi.

Iğdır'da iki milletvekili sayısından birini kazanmaları gerektiğini belirten MHP Milletvekili Adayı İsa Yaşar Tezel ise, "Emek, Karaağaç, Konaklı, Özgür ve 14 Kasım mahallelerinde hastalar, hastanede yatanlar oy kullanmış, Erzurum'da hastanede yatanlar oy kullanmış. Yatalak hastalar, raporları mevcut, oy kullanmış. Geçersiz oyları geçerli olarak saymışlar. Enginalan, Özdemir, Yüzbaşılar köyünde ve Iğdır merkezde bunun tamamını yaptıklarının elimizde belgeleri var" diye konuştu.

MHP Iğdır İl Başkanı Özcan Günsoy, beraberindekilerle Yüksek Seçim Kurulu'na giderek itirazda bulundu. - IĞDIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Iğdır Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

Abdullah öcalan:

Kendinizi yirtsanizda cirsanizda sonuc degismiyecek igdir hdp dir her biji hdp

3
2
yanıtYanıtla
YAŞAR AĞAYAR:

BÜKEMEDİĞİN BİLEĞİ ÖPECEKSİN. KURT KÖPEK İŞARETİ İLE BİR YERE VARILMIYOR.

0
0
yanıtYanıtla
kürt hesabı !!:

sokakta yürüyorum, önümde 5, 6 liseli gırro gedir. gırrolardan biri dediki ''bizim okuldaki öğrencilerin 45''i ecem (yani Azeri): e''i ise kürttür. bu hesaba aklım şaştı. seçimde hile yapan kırolarda işte böyle bariz hata yapmış. . :))

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title