Haberler

MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması

"Milliyetçi Hareket Partisinin siyaset anlayışının temelinde, bizi biz yapan değerlere sahip çıkmak vardır" "(Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin soruşturma) Bu konuda neler yapılmış, neler edilmiş, bu milletin bilme hakkı vardır.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Milliyetçi Hareket Partisinin siyaset anlayışının temelinde, bizi biz yapan değerlere sahip çıkmak vardır" dedi.

Partisinin, Gelibolu ve Eceabat ilçelerinde düzenlediği mitinglerde konuşan Vural, hakimiyetin kayıtsız, şartsız Türk milletinin olduğunu söyledi.

Vural, 17 Aralık 2013'teki operasyon ve sonrasında yaşanan gelişmelere değinerek, "Milliyetçi Hareket Partisinin siyaset anlayışının temelinde, bizi biz yapan değerlere sahip çıkmak vardır. 17 Aralık'ta, rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda, vatandaştan vekaleti alanlar, emanete ihanet etmişlerdir" diye konuştu.

Bakanlarla ilgili fezlekelerin TBMM'ye geldiğini hatırlatan Vural, "Millet, verdiği emanetin hesabını kesmeli. Ayakkabı kutularının içinde 4,5 milyon dolar, vallahi kesenin içinde bile avro bulmuşlar. Bunlar, haram paracı Rıza ile fezleke grubu kurmuş. Meydanlarda, 'Beraber yürüdük biz bu yollarda' derken meğer içeride 'Beraber yürüttük biz bu yolsuzluğu' diyorlar. 'Beraber ıslandık yağan yağmurda, fezleke grubuyla da beraber paylaştık yağan dolarları' diyorlar. 'Bana her şey seni hatırlatıyor' derken vatandaş meydanda birden, 'Bana her şey ayakkabı kutusunu hatırlatıyor' demeye başladı" ifadesini kullandı.

Daha sonra Çanakkale'ye geçen Vural, MHP İl Başkanlığında partilileriyle görüştü. Diyarbakır'daki nevruz kutlamasına ilişkin görüşlerini paylaşan Vural, şöyle konuştu:

"Dünkü 21 Mart, yine Türkiye için kara bir lekedir. Doğrudan doğruya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla İmralı canisi Öcalan'a 21 Mart'ta miting yaptırmışlardır ve Öcalan, bu mitingde Recep Tayyip Erdoğan'la bu sürecin eş başkanı olduğunu, bir koalisyon ortağı olduğunu açık ve net bir şekilde ortaya koymuştur. Diyarbakır'daki bir mitingde, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin düşmanı olan PKK terör örgütünün Kandil'deki yöneticileri, canlı olarak hitap edebiliyor. Böyle bir rezalet, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yaşanmadı. Vatandaşın bilgi edinme ve ifade hürriyetine yasak getirenler, İmralı canisi ile Kandil'deki canilere özgürlük alanı geliştiriyor. Vatandaşlara yasak, teröristlere serbest. Vatandaşın kendi arasında ifade özgürlüğünü kullanması yasaklanıyor ama teröristlerin meydanlarda vatandaşlara hitap etmesinin önü açılıyor, serbest bırakılıyor. İşte AK Parti'nin zihniyeti ortaya çıkmıştır."

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin soruşturma

Vural, Muhsin Yazıcıoğlu'nun öldüğü helikopter kazasına da değinerek, bu konuyu çok yakından takip ettiklerini dile getirdi.

Bu kazanın, TBMM'de bir araştırma komisyonunun konusu olduğunu anımsatan Vural, şunları kaydetti:

"Çeşitli iddialar var. Biz iddiaların ortaya çıkmasını bekliyoruz açıkçası. Rahmetli Yazıcıoğlu'nun ailesi takip ediyor, biz de bunu takip ediyoruz. Bu konuda neler yapılmış, neler edilmiş, bu milletin bilme hakkı vardır. Bu tezgahın içinde kimler var, kimler yok, nedir, ne değildir, millet öğrenmek istiyor. Bir ses kaseti çıkacağı iddia edildi. Muhtemelen Twitter kapatmaları, Facebook ve Youtube üzerindeki baskılar da bunun hedefinde. Zaten bu pis rezaletlerin önünü kapatmak içinde yapılıyor olabilir. Bu olay çıktıktan sonra da tavrımızı ortaya koyacağız. Biliyorsunuz, Devlet Denetleme Kurulu da devreye girdi. Ayrıca özel yetkili mahkeme de kaldırılınca bu mahkeme süreci de epey uzadı. Zannediyorum ki bu iddialar ortaya çıktığı zaman olay bir başka seyre doğru gidecektir. Bekliyoruz." - Çanakkale

Kaynak: AA / Politika

Muhsin Yazıcıoğlu Oktay Vural Gelibolu Eceabat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title