Haberler

"Zihni İşgal Edilen Zihniyet, TC İfadesini Çıkartıyor"

Güncelleme:

MHP Grup Başkanvekili Vural, TC ibaresinin çıkarılmasıyla ilgili, "Zihni işgal edilen zihniyet, devlet nişanından TC ifadesini çıkartıyor." dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, devlet nişanından "TC" ibaresi, Atatürk silueti ve Selçuklu Kartalının çıkarılmasıyla ilgili, "Bu ihanetin, doğrudan doğruya Türk milleti kimliğini silmeye yönelik başkaldırı olduğu gayet açık ve nettir.  Cumhurbaşkanlığı forsunu da mı değiştireceksin?" ifadelerini kullandı.

Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Diyarbakır'da dün "Ne Mutlu Türküm Diyene" tabelasının valilik tarafından kaldırıldığını anımsatarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın terör örgütünün dayatmasına boyun eğdiğini öne sürdü.

Türk milletine karşı saldırı ve düşmanlığın AK Parti eliyle devam ettiğini savunan Vural, Diyarbakırlıların telefon ve elektronik postalarla "Burası PKK'nın egemenliğine terk mi edildi. Devletim nerede?" diye sorduğunu söyledi. Vural, "Maalesef bugün, Türk milleti kimliğine ve vatandaşlığına karşı nefret suçu fütursuzca AKP'nin talikmatıyla devleti yönetenler tarafından işlenmektedir. AKP iktidarının, Başbakan Erdoğan'ın ve AKP il başkanı gibi çalışan bir kısım valilerin Türk düşmanlığı nereye kadar gidecektir?" şeklinde konuştu.

Devlet nişanından "TC" ibaresinin, Atatürk siluetinin kaldırıldığını da anlatan Vural, şunları söyledi:

"Saldırı tarihimize, ortak kimliğimize, egemenliğimizedir. AKP, bu saldırıyı elinde bulundurduğu güçle dayatmakta ve devam ettirmektedir. Zihni işgal edilen zihniyet, devlet nişanından TC ifadesini, Atatürk siluetini, Selçuklu Kartalını çıkartıyor. Bu ihanetin, doğrudan doğruya Türk milleti kimliğini silmeye yönelik başkaldırı olduğu gayet açık ve nettir. Atatürk siluetini, TC ibaresini kaldırarak bu ülkeye vurulan Türk damgasını, bu ülkeyi kuran iradeyi, Atatürk'ün manevi şahsiyetini yok etmeyi düşünüyorsanız bunun ne kadar büyük yanılgı olduğunu göreceksiniz. Tarihten ders almamışsanız, tarihi tekerrür etmeye milletin gücü yetecektir. Ne Türk milletini ne cumhuriyeti ne de Mustafa Kemal Atatürk'ü bu milletin gözünden de gönlünden de düşüremeyeceksiniz. Devletin sırça köşklerinde oturanlar hangi projeyi planlarsa planlasın bu millet bunları yırtıp atacak kadar cesur, iradeli, onurludur.

Cumhurbaşkanı Selçuklu Kartalını, TC ibaresini çıkartıyor. Ne yapacaksınız yani? Forsunuzdaki 16 Türk devletini mi çıkartacaksınız? Yüzlerce yılın birikimini, tarihteki Türk topluluklarını, Türk birliğini, Türkiye Cumhuriyetini temsil etmekte olan Cumhurbaşkanlığı forsunu da mı değiştireceksin? Demek niyet bu. Forsun iradesini ve ruhunu ortadan kaldıracak mısınız?"

Oktay Vural, öğrenci evleriyle ilgili tartışmalara da değinerek, bunun sanal bir tartışma olduğunu söyledi. İktidarın çözüm üreteceğine toplumu tahrik ettiğini öne süren Vural, "Gezi Parkı ekseninde, gençler üzerinde başlattığı derin operasyon devam ediyor" diye konuştu. Vural, iktidarın devletin imkanlarını kullanarak çözüm yolları araması ve yeni yurtlar yapması gerektiğini belirtti.

Türkiye'de bugünkü üniversite kuşağının 18-24 yaş aralığında olduğunu ve 11 yıldır AK Parti iktidarı dönemini yaşadığını dile getiren Vural, "Bu tablo, sizin milli ve manevi değerleri yozlaştıran politikanızdan kaynaklanıyor. Şikayet ediyorsan bu tablo senin eserin" diye konuştu.

Vural, tartışmanın milleti rencide ettiğini söyleyerek, MHP olarak kız ve erkek öğrencilerin bir arada yaşadığı iddiasının toplumun tamamına atfedilmesini doğru bulmadıklarını kaydetti.

-"Çalışanların emeğini kaldıran girişime karşıyız"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vural, "Öğrenci evleri tartışılırken kıdem tazminatını kaldıracak tasarı hazırlandığı belirtiliyor. MHP olarak kıdem tazminatı konusundaki görüşünüz nedir?" sorusu üzerine, çalışanların emeğini ortadan kaldıran hiçbir girişimin yanında olmalarının mümkün olmadığını ifade etti.

Öğrenci evi tartışmalarını "Sis bombası tartışması olduğu açık çünkü kimse yolunu bulamıyor" şeklinde niteleyen Vural, "flu" bir ortam olduğunu söyledi.

Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda uzlaşılan 60 maddenin yasalaşması konusunda AK Parti ile görüşen CHP'nin tüm partilerin mutabakatının aranması gerektiği görüşünü iletmesi hakkındaki değerlendirmesi sorulan Vural, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun dört partinin uzlaşmasını temel aldığını anımsattı. Vural, "MHP olarak akdimize ve ahdimize uygun davranmaya devam edeceğiz. Uzlaşmacı tutumumuzu komisyonda devam ettirmeye kararlıyız. AKP'nin ve CHP'nin komisyonu dolanması doğru değildi" dedi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Kemal Atatürk Oktay Vural Selçuklu Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title