Haberler

MHP Grup Başkanvekili Vural'dan İktidara Rant Suçlaması

Güncelleme:

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan'ın yandaşa özel kanun çıkardığını "İktidar, milletin iradesini rant için kullanıyor" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yandaşa özel kanun çıkardığını ve bu kanuna rant lobisinin istediği maddeleri koyduğunu savunarak, "İktidar, milletin iradesini rant şebekesi için kullanıyor. Bu memleketi Usame Kutublar, Yasin el Kadılar mı yönetecek?" dedi.

Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kuvvetler ayrılığından dert yanmasının 17 Aralık operasyonuyla daha iyi anlaşıldığını söyledi.

Orman Kanunu'nda değişiklik öngören tasarıyla ilgili bugün ortaya çıkan dinleme kayıtlarında, milletin malının kimlere peşkeş çekildiğinin görüldüğünü öne süren Vural, "Tapelerde Erdoğan, Beykoz'daki orman arazisiyle ilgili talimat veriyor. Milletin malını mülkünü yeme çetesini ne güzel yönetiyorsun. Yandaşa özel kanun çıkartıyor, bu kanuna rant lobisinin istediği maddeleri koyuyor" diye konuştu.

Sultanbeyli Orman Çiftliği'nde maden işletmesi için Orman Bakanlığı'nın endemik türler bulunduğu gerekçesiyle üç kez başvuruyu reddettiğini anlatan Vural, "Erdoğan devreye giriyor, birden bire izin veriyorlar. İktidar, milletin iradesini rant şebekesi için kullanıyor. Bu memleketi Usame Kutublar, Yasin el Kadılar mı yönetecek?" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın bugünleri gördüğü için yargıyı yatırımları durdurmakla eleştirdiğini savunan Vural, şunları söyledi:

"Meğer Başbakan'ın 'büyük yatırımlar engelleniyor' derdinin arkasında yandaşların kasasına giden rüşvet ve yolsuzluklar varmış. Beytülmal haramilere nasıl peşkeş çekersiniz? Erdoğan ve ekibi soruşturmalarla ilgili 'daha gelecek olanlar var. Bekliyoruz, hazırlıklıyız' diyor. Bu kadar rant lobisi oluşturanların tabii ki bundan sonra yağmur gibi yağacak soruşturmalardan ödü kopması normal. Asıl turpun büyüğü heybede. Bu yüzden savcıları, polisleri hallaç pamuğu gibi atmakta, hukuku bu yüzden felç etmektedir. Erdoğan, hangi bataklığın içinde olduğunu biliyor, hangi pisliklere bulaştığını biliyor. Milletin hukukundan, savcısından, adaletten, hakikatten korkuyor. Onun için herkesi susturmaya çalışıyor."

Vural, operasyonda isimleri geçen 4 bakan hakkında fezleke düzenlendiğini anımsatarak, "Niye bekletiyorsunuz? Bu fezlekelerin üzerini kapatacaksanız Meclis'e göndermenizin ne anlamı kalacak? Fezlekeler Meclis'e gelmeli, Meclis gereğini yapmalıdır" dedi.

-"Büyükelçiler asrın yüzsüzlüğünü mü anlatacak?"-

Başbakan Erdoğan'ın büyükelçilerden olanları dünyaya anlatmaları isteğinde bulunduğunu ifade eden Vural, "Asrın yolsuzluğunu kapatmak için asrın yüzsüzlüğünü, asrın arsızlığını mı anlatacaklar? Türkiye Cumhuriyeti'nin büyükelçileri, rüşvet ve yolsuzluğun meşruluğunu mu anlatacaklar? Hukuk kurallarının nasıl ayaklar altına alındığını mı anlatacaklar? Büyükelçi devletin büyükelçisidir, haramzadelerin değil. Burası parti devleti değil, Baas rejimi değil" diye konuştu.

Oktay Vural, HSYK'nın yapısının 12 Eylül 2010'daki referandumda yüzde 58 "evet" oyuyla değiştirildiğini anımsatarak, "HSYK'nın Anayasa değişikliğini utanmadan, sıkılmadan getiriyorsun. Yapılan tam bir zübük siyaseti. Savcı ve hakim ayarlamayla ilgili Anayasa değişikliğini hazırla, BDP ile referanduma götür. Hodri meydan" dedi.

AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan'ın Başbakan Erdoğan için "Allah'ın sıfatlarını taşıyor" dediğini anlatan Vural, "Bu meczup hemen tövbe istiğfar etmeli. Başbakan birilerini haşhaşin olarak suçlayacağına kendi etrafındaki sapkın şirkçilere, haşhaşinlere bakmalı, Hasan Sabbah'lığın kime yakışacağını görmelidir" ifadesini kullandı.

Vural, RTÜK'ün, yolsuzluk ve rüşvet haberi yapan televizyon kanallarına uyarı cezasını verdiğini de anımsatarak, polislere ve Cumhuriyet savcılarını tehdit eden, bu kişileri hedef gösteren yayınlara neden uyarı cezası verilmediğini sordu.

HSYK'nın dün, aralarında 17 Aralık operasyonunun talimatını verenlerin de bulunduğu bazı Cumhuriyet savcılarını yeni görev yerlerine atamasını değerlendiren Vural, "Atamalar doğrudan doğruya hakim ve savcılara gözdağı vermektir. Hakimler ve savcıların bağımsızlığını sağlayacak mekanizma kalmamıştır. Türkiye'nin hukuk dışı iş ve eylemler yapan, milli iradeyi haramzadelere peşkeş çeken paralel çete tarafından hukuk dışı eylemlerle yönetildiğini müşahede ediyoruz" dedi.

-"Yeniden yargılanma üzerinden aklanmaya izin vermeyiz"-

Vural, Başbakan Erdoğan'ın TOKİ'nin 2014 dergisi için yazdığı önsözde, "Bu zor ve zor olduğu kadar anlamlı görevi yürütürken, millet eksenli gayret içindeyiz. Sevdamız Türkiye sevdasıdır. Sonuna kadar, son nefesimize kadar sorumluluk bilinciyle çalıyoruz" dediğini ifade etti.

Vural, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Ergenekon ve Balyoz davalarında yeniden yargılama konusunda açıklamalarda bulunduğunu ifade edilmesi üzerine, "Biz şu anda onların yargılanmasının peşindeyiz" dedi.

İktidarın, Ergenekon ve Balyoz davalarında yargılananlara yapılan haksızlıklar üzerinden kendi yolsuzluklarının üzerini örtemeyeceğini ifade eden Vural, "Başkalarının mağduriyetinin örtülmesi üzerinden bu zalimlerin aklanmasına izin veremeyiz" diye konuştu.

Vural, bir gazetecinin, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen pazar günü gizli görüşme yaptıklarının ortaya çıktığını" belirtmesi üzerine, "Evet 21.00 ile 24.00 arasında gizli görüşme yapmışlar. Görüşmeden sonra Cumhurbaşkanı muhalefet liderlerini çağırdı. Muhtemelen HSYK konusu görüşülmüştür" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Oktay Vural Kadılar Beykoz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title