Haberler

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Vatanı Gazoz Kapağına Çevirdiler

Güncelleme:

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter hesabından hükümete ağır eleştiriler yönelterek, "Vatanı gazoz kapağına çevirdiler" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter hesabından yaptığı açıklamada hükümete ağır eleştiriler yöneltti. Bahçeli, paylaştığı mesajında, "Yenilgi, acziyet ve gıybet rekoru kıranlar; yerinde saya saya, fazilet ve muhabbete kıya kıya vatanı gazoz kapağına çevirdiler" dedi.

Bahçeli'nin açıklamaları şu şekilde:

"Yalan çınarları, korkaklık anıtları, doğruluk nedir tanımayan sahte mabutlar toplum ve devlet bünyesinde kamburlaşan ur gibi oldular. Vatanı arazi, bayrağı bez, milleti yığın, devleti yağma şantiyesi, inançlarımızı istismar malzemesi gören zevat sendeliyor, değersizleşiyor. Türbe kaçırıp vatan toprağından kaçanlar vicdan ve ahlaklarına maske geçirip utanmadan kahramanlık taslıyorlar, cesaret nutku atıyorlar. Cesaret şahsiyet demektir.

ÜRKEK TAVŞANLARA ÖZENİYORLAR

Şahsiyetini operasyonla aldırıp şahsi hesaplarını vatanın önüne geçirenler ürkek tavşanlara özeniyorlar. Tarihe, millete ve mukaddes emanetlere bağlılıkta taviz üstüne taviz verenlerin yüzü kızarmadığı gibi dili susmuyor, dibi görünmüyor. Tırnakçılıkta ustalaşanlar, tırtıklamakta uzmanlaşanlar, tırnak edebiyatı yapıp tırpanladığı topraklarımızın bedelini ödemekten kaçıyorlar. Oysa tırnak herkeste vardır, mertlik er kişiye hastır. Tek tırnaklılar gibi dörtnala kaçmaktansa vatanın yanında durmak en doğru olanıdır. Merhum Akif'in Şeyh Sadi'den alarak nazma çektiği Kalender fıkrasındaki kötürüm tilki misali inlemektense aslan olup kükremek evladır. Namık Kemal'in Vatan Yahut Silistre isimli eserindeki Zekiye kadar dirayeti olmayanlar tırnakla değil ciğerli davranmakla uğraşmalıdır."

NAMIK KEMAL'İN ŞİİRİNİ PAYLAŞTI: GİT VATAN! KABE'DE SİYAHA BÜRÜN

"Şeref ve namus hasletleri vatan gemisini batırmakla değil selametin kıyılarına çıkarmakla ayakta kalacaktır" diyen Bahçeli, şunları kaydetti:

"Yaşanan hezimetlerden sonra ruhumdaki fırtınaları tam ifade edebilmek için Namık Kemal'in Vaveyle şiirine müracaat etmek istiyorum: 'Git vatan! Kabe'de siyaha bürün. Bir kolun Ravza-i Nebi'ye uzat, birini Kerbela'da Meşhed'e at. Kainatta o heyetinle görün. Aç vatan göğsünü İlah'ına aç, Şühedanı çıkar da ortaya saç.'

VATANI GAZOZ KAPAĞINA ÇEVİRDİLER

Eminim ki, nefesi vatan kokan, bakışı milliyet saçan, kalbi bayrak gibi dalgalanan kardeşlerim hissiyatıma ortak olacaklardır. Yenilgi, acziyet ve gıybet rekoru kıranlar; yerinde saya saya, fazilet ve muhabbete kıya kıya vatanı gazoz kapağına çevirdiler.

TÜRK MİLLETİ NAMERTLERİN ELİNDE BUNALIYOR

Ne hazin! Şeyh Galip'in, 'meydandaki baş içindir efser, ser ver ki olasın bu yolda server' tavsiyesi ecdadımıza tırnak geçirenlerce yok sayılıyor. Tarihin kahramanlık sıfatını layık gördüğü, fatih unvanı verdiği müstesna milletlerden olan Türk milleti namertlerin elinde bunalıyor. Mabedi rüşvet ve ihanet olanlar sürekli geri viteste dolaşıyor, sürekli riyakarlık makyajıyla dolambaçlı yollara sapıyor, sel gibi akıyor.

OTURDUKLARI KOLTUĞA ON GÖMLEK KÜÇÜK GELEN TASLAK ZİHNİYETLER

Merhum Müfide Ferit Tek'in Aydemir Roman'ında anlattığı, ülkü, gönül ve iman insanı olan Demir Bey'in varisleri kemirenlerle mücadele ediyor. Teröristlerden izin alıp Türbemizi bombalayan, Türbedar milletimize düşmanlık eden kaçgınlar taifesi bir de edep hatırlatması yapıyor. Oturdukları koltuğa on gömlek küçük gelen taslak zihniyetler söküklerini dikmek, yırtıklarını yamamak yerine edep sorusu yöneltiyorlar. Edep; karanlık sarayın duvarlarında hiç çınlamayan, yurt topraklarını PKK'yla imha edenlerin alınlarında hiç yazmayan bir değerdir. Edep; Süleyman Şah'ın kemiklerini muazzep kılıp vatana düğüm atan vefasızların, dili laçkalaşmış vizyonsuzların tam zıt kutbudur. Merhum Yusuf Has Hacip ne güzel de söylemiş: 'Dil aslandır, bak, eşikte yatar; ey ev sahibi, dikkat et, senin başını yer. Sözüne dikkat et ki başın gitmesin, dilini tut ki dişin kırılmasın.' Vatan ve millet ziynetlerini kaybetmiş azınlığın son perdesi inecek, boyunlarına asılan vatansızlığın ibret levhası ise ilelebet duracaktır."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Devlet Bahçeli Namık Kemal Twitter Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (190)

mustafa zencirmobilWeb@haberler.com:

Sayın genel başkanım sözlerinize canı gönülden katılıyor cenabı allah bu milleti gaflet uykusundan uyandırsın amin

49
35
yanıtYanıtla
AdammobilWeb@haberler.com:

Bahçelinin tedaviye ihtiyacı var.

39
9
yanıtYanıtla
2023:

TEK ÇÖZÜM BAHÇELİ

21
10
yanıtYanıtla
04 Ağrı:

Bir Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni olarak, sizi bu hassasiyetinizden dolayı kutlamak istiyorum. Vatan sevgisi ve vatanın anlamı ders olarak okullara girmeli. Her kesime her türlü hak tanındı, mağdur olanlar bi Türkler kaldı. Kendi öz vatanımızda yabancı olduk. . . :( :(

20
9
yanıtYanıtla
!!!!!Mobil-IOS:

Chp nin kucağına oturmuş bide laf söylüyor

13
13
yanıtYanıtla
xxxmobilWeb@haberler.com:

Vatana millete bir civi cakmamis insan olarak cok haklisiniz sozlerinizde .. : :

16
7
yanıtYanıtla
VATANI SEN İMF YE TESLİM ETTİN:

koalisyon dönemimde 25 bankayı batırıp 80 milyar doları iç eden, 25 milyar dolar ımf den borç alan, faizlerin aylık yüzde yüzelli gecelik yüzde 8. 000 bin yapan, benden kesilen tasarruf teşviklerin üstüne yatan, c. b. seçiminde kendi adayını dövdüren, enflasyonu yüzde yüz ile bırakan, bu ülkeyi yönetirim deyip 2 senesi var iken kaçan, apoyu asacağım deyip milletten 18 oy alan asamayan, idamı kaldıran, , rahşan bu katillerle koalisyon yapmam deyip bu lafı yutan, depremden sonra aciz kalıp sonrada kusura bakmayın hazırlıksız yakalandık diyen, depremden sonra soluduğumuz havaya bile vergi koyan, aldığında 10 tl bıraktığında 5 kg. ayçiçek yağını 20 tl olarak bırakan, doları geldiğinden gittiği tarihe kadar 3 katına çıkaran, milliyetçiyim deyip te devlet hazinesini imf nin memuru olan dervişe teslim eden sensin sen zamanında kevgire çevirdin

14
9
yanıtYanıtla
güral:

bunlarında iktidarla uğraşmaktan başka bildikleri yok eskiden chp yi sevmezlerdi şimdi kanki olmuşlar dünyanın haline bak

16
6
yanıtYanıtla
Buyur burdan yak:

ya ya, sende bir zamanlar iktidardaydın. Verdi sana millet fırsatı. Test edildin. onaylanmadın.

14
8
yanıtYanıtla
can:

Git şu partinin başından sayın bahçeli çekil artık kenara

12
10
yanıtYanıtla
Tüm 190 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title