Haberler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Açıklaması

"Bilinmelidir ki hür bir basın, halkın sesidir.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Bilinmelidir ki hür bir basın, halkın sesidir. Hür bir basın, doğruları dile getirir; hırsızlıkların, yolsuzlukların üzerine gider. Hakkı ve hakikati savunur. Halkın tercümanı, haksızlıkların düşmanıdır" ifadelerini kullandı.

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, modern demokrasilerde yasama, yürütme ve yargı erkleriyle birlikte basının da dördüncü kuvvet olarak yer aldığını dile getirdi.

Yalçın, medyanın, seçmenin kime oy vereceği konusunda birinci derecede yönlendirici unsur olduğu için siyasiler tarafından elde edilmeye veya kontrol altında tutulmaya çalışıldığını savunarak, bu durumun medya patronları ve medya çalışanlarıyla siyasiler arasında derin ilişkilerin teşekkülüne zemin hazırlayabildiğini, böyle kurulan çıkar ilişkilerinin, hem medyayı hem de siyasetçileri, toplumun ihtiyaç ve önceliklerini gözardı etmeye götürebildiğini vurguladı.

Bu gerçeği ortaya koyan bir ses kaydının dün internete düştüğünü öne süren Yalçın, ses kaydına göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Milliyet gazetesinin sahibi Erdoğan Demirören ile konuşurken, bir gazeteci hakkında ağır sözler sarf ettiğini savundu.

Başbakan Erdoğan'ın özgür basın istemediğini ve eleştiriye tahammül edemediğini ileri süren Yalçın, "Başbakan Erdoğan antidemokrattır, dikta özlemi içindedir" değerlendirmesinde bulundu.

Yalçın, açıklamasında şu görüşleri savundu:

"Bilinmelidir ki hür bir basın, halkın sesidir. Hür bir basın, doğruları dile getirir; hırsızlıkların, yolsuzlukların üzerine gider. Hakkı ve hakikati savunur. Halkın tercümanı, haksızlıkların düşmanıdır. Ne var ki Başbakan Erdoğan böyle bir basın istememektedir. Onun istediği borazanlık yandaşlık, yağcılık ve düzenbazlıktır. Youtube, Facebook ve Twitter'ı kapatmayı planlayan Erdoğan'a 'bende' olmayan basın organları ve gazetecilerin çoğu ise sinmiş durumdadır. Bu son ses kaydının içeriği; gazetecilik değerleri, ahlakı ve ilkeleri açısından fevkalade vahimdir. Basının bu gidişe bir dur demesinin zamanı çoktan gelmiştir." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Semih Yalçın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title