Haberler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu Açıklaması

"Türkiye Cumhuriyeti'nde hiç kimse milletimizin alın terini kendi kesesine atamayacaktır.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, "Türkiye Cumhuriyeti'nde hiç kimse milletimizin alın terini kendi kesesine atamayacaktır. Fesatçı ve fırsatçılara bırakacak bir ülkemiz yoktur" değerlendirmesini yaptı.

Tanrıkulu, yaptığı yazılı açıklamada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 17-25 Aralık tarihlerini "Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Haftası" ilan ettiğini belirterek, bu kapsamda çeşitli etkinlikler düzenlendiğini ifade etti.

"Açılım, yeni Türkiye, dönüşüm" gibi siyasi iktidarın yürüttüğü proje ve eylemlerin milleti tedirgin ettiğini öne süren Tanrıkulu, şöyle devam etti:

"Her alanda sindirilmiş bir toplum yaratmaya çalışan mevcut iktidar, ülkemize sadece siyasi yönden değil, ekonomik açıdan da zarar vermektedir. 12 yıldır iktidarda olan AKP, neden olduğu ekonomik ve sosyal sorunlar ortaya çıktıkça sorumluluğu sürekli bir başkasının üzerine atarak siyasetini yürütmeye çalışmaktadır ancak korkunun ecele faydası olmayacaktır. Partimiz, rüşveti, yolsuzluğu, hırsızlığı, talanı tüm Türkiye'ye anlatmaya devam edecektir. Büyük bir gayretle gizlemeye çalıştıkları çökmüş ekonomik öngörü ve tahminler her geçen gün daha da gün yüzüne çıkmaktadır. Ekonomik sıkıntı ve belirsizliklerden başta dar gelirli işçi, memur, emekli vatandaşlarımız, esnafımız, çiftçimiz ve girişimcimiz çok ciddi etkilenmektedir. Ülkemizde borç sarmalı artık herkesi tutsak etmiştir. Mutsuzluk, geçimsizlik artmış, yarınlara güven azalmıştır."

Tanrıkulu, 2003'te  yüzde 5,1 olan hanehalkı borcunun gelirine oranının 2014'ün ilk 6 ayında yüzde 54'e yükseldiğini kaydederek, AK Parti döneminde hanehalkı gelirinin 4 kat, burcun ise 27 kat arttığını ileri sürdü. Her bebeğin 5 bin 220 dolar borçla doğduğunu iddia eden Tanrıkulu, açıklamasında şu değerlendirmeleri yaptı:

"Yolsuzluk, son yıllarda dünyanın ve Türkiye'nin gündemini işgal eden en önemli konulardan biri olarak karşımızdadır. Rüşvet ve yolsuzluk alanında yapılan çalışmalar göstermiştir ki popülist politikalar sonucu kamunun finansman ihtiyacındaki aşırı artışlar hesapsız iç ve dış borçlanmalar yapılarak, giderilmeye çalışılmıştır. Bu trajedi ülkemizi gün geçtikçe ekonomik ve siyasi olarak, dışa bağımlı hale getirmiştir. Sonuç olarak milli egemenliğimiz de tartışılır hale gelmiştir. Yolsuzluğun neden olduğu adaletsiz gelir dağılımı nedeniyle yeni haksız zenginlerin sayısı giderek artmaktadır. Credit Suisse'in yürüttüğü Küresel Servet Raporu'na göre Türkiye'de 37 dolar milyarderi bulunurken, milli geliri bizden daha yüksek Japonya'da sadece 15 milyarder vardır."

"Rüşvet ve yolsuzluk süreçlerinin üstünün AK Parti tarafından örtülmeye çalışıldığını" iddia eden Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"Unutulmamalıdır ki devletin kaydına giren hiçbir şey silinmez. 17-25 Aralık bir dönemin miladıdır ki, sorumluları bu tarihten itibaren ahlaken ve vicdanen bitmiştir. Gelinen noktada kirli ve haksız kazançla elde edilen paralar faiziyle geri iade edilmiş, Kızılay gibi tarihi misyonu olan kurum bu kirli paranın faizini kabul ederek, vatandaşlarımız nezdindeki tüm değerini sıfırlamıştır. Milliyetçi Hareket Partisi, her türlü toplumsal sözleşmenin öncelikle bir ahlaki değerler manzumesine dayanmasını benimsemektedir. Bu nedenle toplumsal adalet ve ahlakın sağlanması için toplumsal yapıyı idare edecek demokratik ve milli bir siyasal kimliğe ihtiyaç bulunmaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi, bu sürecin hesabını muhakkak ki milletimizin desteği ile soracaktır. Türkiye Cumhuriyeti'nde hiç kimse milletimizin alın terini kendi kesesine atamayacaktır. Fesatçı ve fırsatçılara bırakacak bir ülkemiz yoktur. Hedefimiz Türkiye'nin kazanması, Türk milletinin kazançlı çıkmasıdır." - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Ahmet Kenan Tanrıkulu Devlet Bahçeli Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 7 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı var mı? Fenerbahçe nasıl şampiyon olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title