Haberler

MHP Gaziantep Milletvekili Özdağ Açıklaması

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, "Partisini iktidara taşıyamayan bir MHP genel başkanı başarılı bir genel başkan değildir.

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, "Partisini iktidara taşıyamayan bir MHP genel başkanı başarılı bir genel başkan değildir." dedi.

Çankırı'daki bir otelde düzenlenen kahvaltı programında partililerle bir araya gelen Özdağ, MHP'nin tekrar iktidara gelmesi için mücadele ettiklerini söyledi. MHP olarak her zaman demokrasiyi savunduklarını belirten Özdağ, "MHP'de istediğimiz demokrasiyi Türkiye'de de istiyoruz. Başkanlık rejimine karşı duruyoruz, parlamenter demokrasiyi savunuyoruz." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin ekonomik olarak kötüye gittiğini savunan ve hükümetin ekonomi politikasını eleştiren Özdağ, "1990'lı yılarda merkez sağ Türkiye'de ekonominin canını okudu 57. Hükümet de bizim kucağımızda patladı. O krizde bizim dahilimiz var mıydı? Yoktu ama bizim kucağımızda patladı. Şimdi çok daha büyük bir krize hazırlıklı mıyız onu iyi bilmemiz gerekiyor. Ben bunun üzerinden geleceğimize inanıyorum. İktidara gelip, iktidarda iktidarı öğrenemeyiz. Geldiğimizde ne yapacağımızı çok iyi şekilde bilmemiz gerekiyor. Bütün kadrolarımızın iktidara hazır olması lazım. Bunun için önce kadrolarımızı hazırlamamız lazım." diye konuştu.

Seçime kadar tüm hazırlıklarını bitirmeleri gerektiğini vurgulayan Özdağ, "2019'a kadar birçok şeyimizi değiştirmemiz lazım. Genel başkan anlayışımızı değiştirmeliyiz. Ülkücü ortak aklın temsilcisi olan bir genel başkan seçmeliyiz. En uzaktaki ilçenin aklından süzülüp gelip divana kadar geçen süreçte bütün fikirlerin beyin fırtınası ile oluşacak bir başkan seçmeliyiz. Başbuğ seçmiyoruz. Bizim bir başbuğumuz var zaten. Lider seçmiyoruz. Lideri tarih yapar, tarihsel olaylar yapar. MHP kongresi bir genel başkan seçecek." değerlendirmesini yaptı.

Genel başkanın başarılı olamadığında görevden ayrılması gerektiğini kaydeden Özdağ, şöyle devam etti:

"Genel başkanının görev süreci ömür boyu değil, başarılı olduğu sürecedir. Belediye başkanı seçimlerinde başarılı olan bir kişi oluyor. Diğer aday oyları ne kadar artırırsa artırsın başarısız oluyor da genel seçimlerde iktidara gelemeyen nasıl başarılı oluyor? Başbakan kimse başarılı olan odur. Ancak koalisyon olursa başbakan yardımcısı olursa başarıyı paylaşır. Partisini iktidara taşıyamayan bir MHP Genel Başkanı başarılı bir genel başkan değildir. Bu işi daha iyi yapabileceğini düşündüğü kişiyi parti seçer, o genel başkan da bir daha aday olmaz."

Parti divanının çok güçlü olması gerektiğini işaret eden Özdağ, "Divan ne kadar güçlü olursa partide o kadar güçlü olur. Mesela benim kafamdaki divanda Meral hanım, Sinan bey de, Koray bey de var. Sinan beyin çok iyi bir parti sözcüsü olacağını düşünüyorum. Meral hanım kendini siyasi arenasında ispatlamış çok deneyimli bir siyasetçi olduğunu biliyorum. Koray bey 3. kez aday oluyor ve inanılmaz bir dinamizmi var. 1999 seçimlerinde partinin başarısında çok büyük emeği var." diye konuştu.

Toplantıya MHP Çankırı İl Başkanı Çetin Kapdan, Merkez İlçe Başkanı Vahit Öztürk, Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır, Eldivan Belediye Başkanı Nusrettin Gökçer ve partililer katıldı.

Kaynak: AA / Politika

Gaziantep Türkiye Çankırı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title