Haberler

Mhp'den Nişanlardan "Tc" ve Atatürk Siluetinin Çıkarılmasına Çok Sert Tepki.

MHP yabancılara verilen devlet nişanlarından "TC" ibaresiyle Atatürk siluetinin çıkarılmasına çok sert tepki gösterdi.

MHP yabancılara verilen devlet nişanlarından "TC" ibaresiyle Atatürk siluetinin çıkarılmasına çok sert tepki gösterdi. MHP Gaziantep Milletvekili Semih Yalçın, "Devlet nişanlarından Türkiye Cumhuriyeti'ni vurgulayan iki baş harfin kaldırılması, düpedüz Türk düşmanlığıdır" dedi. Diyarbakır'da "Ne mutlu Türk'üm diyene" yazısının kaldırılmasının "Türk milletini yok etme çabasının en bariz örneği" olduğunu iddia eden Yalçın, "Başbakan'ın, Atatürk'ün yerinde gözü vardır. Düşünde darı ambarı gören aç tavuk gibi, kendisinde Atatürk çapında bir lider kumaşı vehmetmektedir. Başbakan'a, siyaset meydan savaşlarını kazanması gerekçe gösterilerek yakında Genelkurmay'ca fahrî mareşal unvanı verilmesi mümkündür. Erdoğan'ın; Millî Güvenlik Kurulu toplantılarına, askerî erkân ile görüşmelerine, kordiplomatik temaslarına ve yurt dışı gezilerine koluna ampul amblemi, göğsüne İmralı silueti işlenmiş bir "Akmareşal' üniforması ile gitmesi de beklenebilir" iddiasında bulundu

MHP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın "Devlet nişanları yönetmeliğinde yapılan değişiklikler" hakkında yazılı açıklama yaptı. AKP iktidarının Türk Devleti'ni dönüştürmeye, Türk adını her türlü resmi ve özel belgeden kaldırmaya yönelik operasyonlarının büyük bir hızla sürdüğünü, son olarak, Türkiye'nin tanıtımına ve uluslararası ilişkilerine katkıları dolayısıyla yabancılara verdiği en büyük üç nişanın; Devlet, Cumhuriyet ve Liyakat Nişanları'nın şekilleri değiştirildiğini, eski nişanlarda yer alan Atatürk silueti ve T.C. yazısının yeni nişanlardan kaldırıldığını hatırlatan Yalçın, "Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil ve sembolize eden, çağrıştıran her değer ve belgeden Türk adının, Atatürk izinin ve resminin silinmesi suretiyle sergilenen bu inanılmaz cüret, milletimiz tarafından esef ve kaygıyla karşılanmaktadır" dedi.

-"DÜPEDÜZ TÜRK DÜŞMANLIĞI"-

Ayyıldız motifi ve TC harflerinin nişanın kompozisyonundan kaldırıldığını, bunun yerine Başbakan Erdoğan'ın isteği doğrultusunda beyaz ve kırmızı mine uygulanmasının öngörüldüğünü kaydeden Yalçın, "Devlet nişanlarından Türkiye Cumhuriyeti'ni vurgulayan iki baş harfin kaldırılması, düpedüz Türk düşmanlığıdır" dedi. Yalçın şöyle devam etti:

"Atatürk kompleksi, AKP iktidarında ve bilhassa liderinde tedavi edilemez bir siyasi alerji oluşturmuştur. Aslında bu alerji ve husumetin ardında sadece Atatürk'ün mirası ve tekrarı imkânsız hizmetler değil, ona bu üstün vasıfları veren ve sahip olduğu dehayı ateşleyen Türk milleti vardır. Aynen bölücü başı Öcalan'da olduğu gibi Erdoğan'ın bütün hıncı, Atatürk'ün "mensubu olmakla müftehirim' dediği Türk milletinedir. Bir vesayet bulutu olarak gördükleri Atatürk'ün gölgesini devletin üzerinden kaldırma görüntüsü altında, onun ideallerini beslemiş olan Türk milletinin değerlerine ve hayatı boyunca sadık kaldığı Türk milliyetçiliğine düşmanlık edilmektedir. Daha önce Siirt'te dün ise valiliğin kararıyla Diyarbakır'da "Ne mutlu Türk'üm diyene' yazısının kaldırılması da Türk milletini yok etme çabasının en bariz örneğidir."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu nedenle, Türk milletinden aldığı yetkiyi kötüye kullanarak Atatürk'ün aziz hatıralarını birer birer silerken, aslında Türk milletine ait ne varsa yavaş yavaş ortadan kaldırmak istediğini öne süren Yalçın "Türkiye'yi kuran unsurun Türkler, toplumumuzu oluşturan kültürün de Türk kültürü olduğu vakıası uykularını kaçıran AKP Lideri, ömrünü bu ilahî hakikati silmeye adamıştır" dedi.

-"DÜŞÜNCE DARI AMBARI GÖREN AÇ TAVUK GİBİ KENDİSİNDE ATATÜRK KUMAŞI VEHMEDİYOR"-

MHP'li Yalçın sık sık "Yeni Türkiye" vurgusu yapan Başbakan Erdoğan'ın köhne Millî Görüş'ün kısırlaştırdığı şuuraltını, devrin mücedditi ve yeni bir devlet kurucusu olma ütopyası beslediğini öne sürdü. Yalçın, "Başbakan'ın, Atatürk'ün yerinde gözü vardır. Düşünde darı ambarı gören aç tavuk gibi, kendisinde Atatürk çapında bir lider kumaşı vehmetmektedir" dedi. MHP'li Yalçın iddialarına şöyle devam etti:

-"ATALAR SÖZÜ TECELLİ EDİYOR"-

"Etrafındaki meddahları da ha bire Erdoğan'ın benlik duygusunu kamçılamakta, büyüklenme güdüsünü parlatmakta, kibrini azdırmaktadır. Başbakan yardımcılarından bakanlara, genel başkan yardımcılarından, milletvekillerine, parti yöneticilerinden, teşkilatlarına kadar herkes Erdoğan'ın egosunu okşamaktadır. Hükümetin bakanları onu sürekli olarak Allah'ın gönderdiği bir lütuf ve geleceğin padişahı olarak nitelendirmektedir. AKP mitinglerinde fütursuzca "Padişahım çok yaşa' pankartları açılmaktadır. "Bir insana kırk gün deli deseler, kendini deli zanneder' şeklindeki atalar sözüyle dile getirilen hakikat, böylece tecelli etmektedir."

-"ZALİM NERONA NAZİRE YAPIYOR"-

Başbakan Erdoğan "bu gazla" gittiği takdirde zalim Neron'a nazire yaparcasına, Atatürk'ün isteğiyle Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti ilan edilen Ankara'yı yakacağını, yerine Kandil'i veya İmralı'yı "Yeni Ülke"sinin payitahtı yapacağını öne süren Yalçın "Başbakan'a, siyaset meydan savaşlarını kazanması gerekçe gösterilerek yakında Genelkurmay'ca fahrî mareşal unvanı verilmesi mümkündür. Erdoğan'ın; Millî Güvenlik Kurulu toplantılarına, askerî erkân ile görüşmelerine, kordiplomatik temaslarına ve yurt dışı gezilerine koluna ampul amblemi, göğsüne İmralı silueti işlenmiş bir "Akmareşal' üniforması ile gitmesi de beklenebilir. Resmi törenlerde ve AKP'nin yönetmelikle belirleyeceği yeni tip bayramlarda, hususi bir selamlama tarzı da hayata geçirilebilir. Bu çerçevede, törene katılan partililerin, ellerini dört parmak selamıyla ileri doğru uzatarak hep bir ağızdan "Yaşasın Akmareşal Erdoğan" diye gökten zembille inmiş liderlerini selamlayacakları günleri de görmemiz ihtimal dışı değildir" dedi.

-"AKMAREŞAL LİYAKAT NİŞANI İMRALI CANİSİNE VERİLSİN"-

Devlet nişanları yönetmeliğinde yapılan değişikliklerin bir başka sebebinin de, Sözde Demokratikleşme Paketine hizmeti geçenleri ödüllendirmek olduğunu öne süren Semih Yalçın, şu iddialarda bulundu.

"Söz konusu değişiklikler; bu meşum paketin mimarlarını, saman çöpünden iktidar gemisini yüzdürenleri, ihanetin kâğıttan kahramanlarını, madalya paketiyle, memnun ve mesrur etmek üzere yapılmıştır. Nişan ve madalyalar yabancılara verildiğine göre, Türkiye Cumhuriyeti lafzını nişanlardan kaldırtan Başbakan Erdoğan; "Akmareşal liyakat nişanı'nı, yıllardır Türkiye Cumhuriyeti'ne düşmanlık eden İmralı canisinin seve seve boynuna asacağı bir mükâfat hâline getirmiştir. İktidarın, yeni yönetmeliğe göre ilk sırayı, kendisini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak görmeyen bölücü başı Öcalan'a vermesi sürpriz olmayacaktır.

Ne yazık ki Cumhuriyet'in erkleri olan yasama, yürütme ve yargı, müstevlilerin eline geçmiştir. Devletin dinamik güçleri susturulmuş, ordu kışlasına hapsedilmiştir. Milletimiz; Büyük Türkiye, Yeni Türkiye adları altındaki ham hayallerle, yalancı rüyalarla, demokratikleşme ninnileriyle uyutulmaya çalışılmaktadır.

Ancak Türk milletinin sabrının da sınırı vardır. Milletimiz, kendi değerlerinin yok edilmesine, hükümranlık haklarının hiçe sayılmasına daha fazla seyirci kalmayacaktır.

Bugün iktidar sarhoşluğuyla akıbetlerini hayra yoranların, bir türlü darı ambarından çıkamayanların, şimdiden kendilerine sığınacak bir elçilik ve kaçacak bir yabancı ülke gemisi tespit edip hazırlıklı olmalarını tavsiye ediyoruz."

Kaynak: ANKA / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Semih Yalçın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? (SAYAÇ)? 4 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title