Haberler

MHP'den Mehterli Açılış

Muğla'nın Datça İlçesi'nde, MHP seçim bürosunun açılışı mehteran takımının katılımı ile gerçekleştirildi.

Muğla'nın Datça İlçesi'nde, MHP seçim bürosunun açılışı mehteran takımının katılımı ile gerçekleştirildi. Aydın İncirliova Tarihi Alperenler Mehteranı Tanıtma, Sevme ve Yaşatma Derneği ekibinin ilçe merkezindeki yürüyüş ve gösterisi büyük ilgi gördü.

Atatürk Caddesi Şenkaya Kavşağı'ndan başlayarak, Cumhuriyet Meydanı ve MHP seçim bürosu önünde sona eren 1 kilometrelik yürüyüş boyunca, kortejin en önünde mehteran takımı yer aldı. Mehteran takımının ardından üç hilali dev bir parti bayrağı taşıyan gençler, bozkurt işaretleri yaparak yürüdü.

'ÜLKE SATIP, SAVILIYORö

MHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, seçim bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, Başbakan Erdoğan'ın Muğla mitinginde büyükşehir yasası ile ilgili yaptığı açıklamaları eleştirdi. Erdoğan, 'Başbakan Erdoğan, iki gün önce Muğla'da yaptığı konuşmada, muhalefetin büyükşehir yasasına karşı çıktığını, şimdi de milletten oy istediklerini anlattı. Biz, Muğla'nın, Aydın'ın, Denizli'nin büyükşehir olmasına karşı çıkmadık. Bütünşehir yapılarak, Türkiye'nin üniter yapısına, birliğine, dirliğine tehlike gelmesine karşı çıktık. Köylerimizin tüzel kişiliğinin kaldırılmasına karşı çıktık. Bakınız bugün, birileri bu ülkeyi kendilerine miras kaldı zannederek, bölüp, parçalayıp, satıp savmanın derdine düştülerö dedi.

'İHANETE FIRSAT VERMEYİZö

Bu ülkenin, bu toprakların, bu devletin kimsenin mirası olmadığına değinen Erdoğan, '1071'den buyana Malazgirt'ten Çanakkale'ye, Dumlupınar'a, Sakarya'ya sayısını bilmediğimiz ecdadımızın verdiği şehitlerin kanıyla, canıyla bize emanet edilmiştir. Biz, bu emanete bugüne kadar ihanet etmedik. Bundan sonra da kimsenin ihanet etmesine fırsat vermeyeceğizö diye konuştu.

'HAİNLERE DUR DEME ZAMANIö

30 Mart'ın sadece mahalli idareler seçimleri olmadığını ifade eden Erdoğan, '30 Mart'ta, devletimizi, milletimizi bölmek için, paralel devletini Güney doğu'da kurup ben özerkliğimi ilan edeceğim diyen bölücülere, hainlere dur demenin zamanıdır. 30 Mart aynı zamanda milletin paralarını çalıp ayakkabı kutularına dolduranlara güle-güle deme zamanıdır. 30 Mart, bizden belediye başkanı seçmezseniz hesap sorarız diyenlere güle-güle deme zamanıdır. 30 Mart, Muğla'yı yıllardır yerelde yönetip, bugünkü kasaba görüntüsüne mahkum edenlere dur deme zamanıdırö dedi.

'ÇALIŞAN VE ÜRETEN BELEDİYEö

MHP Datça Belediye Başkan Adayı Tuncay Korkmaz ise konuşmasında, 'İdealimiz, Datça'yı gelişmiş Avrupa kenti seviyesine taşımak, 5 yılını çay-kahve içerek, sohbetlerle, festivallerle tamamlayan değil, çalışan, üreten, şeffaf, halkı kollayan, hakkı gözeten, ayrımcılık yapmadan karar almada içinde siz halkımızın bulunacağı bir belediyecilik yapmak amacımız olacaktır.

Hizmet yapmadığı halde, yüzde 60 oy oranı ile yine seçileceğini garanti görmek, halkımızla alay etmek demektir Bunlara gerekli tavrı koyma zamanı gelmiştirö dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Erdoğan Aydın Datça Muğla Politika Güncel Haberler

title