Haberler

MHP'den Atalay'a Sert Yanıt: Atalay PKK Koruma Kollama Görevlisi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Diyarbakır'daki PKK'lı heykeline yönelik açıklamaları nedeniyle Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'a "AKP'li Atalay sanki HDP/PKK koruma kollama görevlisi. PKK'yı koruyor" eleştirisinde bulundu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Diyarbakır'daki PKK'lı heykeline yönelik açıklamaları nedeniyle Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'a "AKP'li Atalay sanki HDP/PKK koruma kollama görevlisi. PKK'yı koruyor" eleştirisinde bulundu. Vural, "Atalay'ın heykelle ilgili bu sözleri aslında bölgenin PKK'ya teslim edildiğinin itirafıdır. Hükümet acz içindedir" dedi.

Vural, Twitter hesabından "heykel" olayını ve Başbakan Yardımcısı Atalay'ı sert sözlerle eleştirdi. Vural, şunları kaydetti:

"AKP'li Beşir Atalay PKK'lı heykeliyle ilgili "HDP'nin katiyen onayladığı, bilgisi olan bir şey değil. Onlar açısından da provokasyondur' demiş. Oysa ucube heykelin açılış törenine HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, DBP Eş Genel Başkanları Emine Ayna ile Kamuran Yüksek katılmıştı. AKP'li Atalay sanki HDP/PKK koruma kollama görevlisi. Bilgileri yok diyor açılış töreni yapmışlar. Kimin eli kimin cebinde. Provokasyon deyip PKK'yı, HDP'yi koruyor. Heykelin yapılmasına, dikilmesine ve tören yapılmasına göz yumuyor, sonra da provokasyon diyor. AKP'li Atalay ucubeye "Bilgi gelmedi, bilgimiz olmadı. Bu kırsal kesimde son anda, yani haberlere yansıdığı gün oraya dikilmiş oldu' demiş. AKP'li Atalay, mülki idarenin, jandarmanın da olayla ilgili bilgisi bulunmadığını, basına yansıdıktan sonra haberdar olunduğunu söylemiş. AKP'li Atalay milletimizin aklıyla alay ediyor. Heykel yapılıyor, getiriliyor, dikiliyor, tören yapılıyor; sonra o gün ortaya çıktı diyor. AKP'li Atalay'a göre ucube heykel ya zembille inmiştir ya da leylekler getirmiştir. AKP'li Atalay bu sözleriyle uyuduğunu itiraf ediyor. Devletin ne olup bittiğinden haberi yok. Basından haberi almış. AKP'li Atalay'a göre heykel haberi yapan basın da provokatör. Haber verilmeseydi ne kendilerinin ne de vatandaşın haberi olmayacaktı. AKP'li Atalay'a göre heykel haberini basın vermeseydi tepki çıkmaz, problem olmazdı. Böylece sessiz sedasız toplum kabullenirdi. AKP'li Atalay'ın heykelle ilgili bu sözleri aslında bölgenin PKK'ya teslim edildiğinin itirafıdır. Hükümet acz içindedir."

Kaynak: ANKA / Güncel

Beşir Atalay Oktay Vural Diyarbakır Twitter Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title