Haberler

MHK Yaz Sezonu Semineri

Güncelleme:

TFF Merkez Hakem Kurulunca düzenlenen seminer sona erdi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulunca (MHK) Sapanca ilçesinde düzenlenen "2014-2015 Sezonu MHK Yaz Semineri" sona erdi.

TFF'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 5 gün süren seminerde 2014 FIFA Dünya Kupası'nda görev yapan hakemler Cüneyt Çakır, Bahattin Duran ve Tarık Ongun, tecrübelerini paylaştı.

Çakır, Duran ve Ongun, Brezilya'daki anılarını, aldıkları eğitim programını ve başlarından geçen kayda değer olayları hakem ve gözlemcilerle sunum eşliğinde paylaştı. Destek gördükleri herkese teşekkür eden hakemler, 2014 FIFA Dünya Kupası'nda düdük çaldıkları Hollanda-Arjantin yarı final müsabakasının maç topunu, seminerde eğitim veren UEFA Hakem Komitesi Üyesi ve Hakem Danışmanı Jaap Uilenberg'e hediye etti.

2014 FIFA Dünya Kupası'nda görev yapan hakemleri kutlayan Uilenberg, geçmişte Avrupa Şampiyonası, UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final maçlarını başarıyla yönettiklerini, artık kendilerinden final beklediğini söyledi.

Hakemler de 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) ve gelecek turnuvalarda başarılarını devam ettireceklerini, hedeflerinin final maçlarını yönetmek olduğunu belirtti.

Seminerde Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Kızılet, üst klasman hakemlere antrenman teknikleriyle ilgili bilgi verdi. UEFA Yardımcı Hakem Eğitimcisi Giovanni Stevanato da üst klasman yardımcı hakemlere yeni sezon öncesi yapmaları gereken hazırlıklarla ilgili tavsiyelerde bulundu.

UEFA Eğitimcisi John West Larsen de gözlemcilere video testlerle ilgili bilgi aktardı.

Ardından MHK Başkanı Zekeriya Alp ve MHK Başkanvekili Yüksel Okçuoğlu, katılımcılara oyun kurallarındaki değişiklikler ve MHK talimatlarıyla ilgili bilgi verdi.

Seminerin sonunda, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez, gözlemciliği bırakan Yahya Diker ve Halit Gerçeker'e hizmetlerinden dolayı plaket takdim etti.

Eski hakem Kuddusi Müftüoğlu ile eski yardımcı hakem İsmail Köse de gözlemci olarak göreve başladı. - Sakarya

Kaynak: AA / Spor

Cüneyt Çakır Sapanca Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title