Haberler

MGV Resmen Kuruldu

Güncelleme:

Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü, Milli Gençlik Vakfının kuruluşunu ilan etti.

Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü Milli Gençlik Vakfı'nın (MGV) kuruluşunu ilan etti. Böylece 28 Şubat dönemi sonrasında kapatılan MGV 10 yıl sonra yeniden faaliyete geçmiş oldu.

Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruda Milli Gençlik Vakfı'nın kurularak faaliyete geçtiği bildirilerek, Vakfın tescil kararının Ankara 13. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 7 Ocak 2014 tarihli kararıyla verildiği kaydedildi.

MGV'nin kurucuları şu şekilde: Nazım Karaman, Ali Tandoğan, Yahya Zararsız, İ.Ertan Yülek, Enver Ergün, M.Cengiz Acar, Adil Gündüz, Nevzat Laleli, Muzaffer Baydar, Mükremin Karakoç, Fikret Erçoban, Yılmaz Bölükbaşı ve Burhan Uzgur.

Vakfın amacı ise şu şekilde belirtildi; " İnsanların ve toplumların ilmi, içtimai, kültürel, sağlık ve bedensel yönden gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla nev'i itibariyle genel, katma ve özel bütçeli idarelerin hizmet sahaları içerisinde yer alan eğitim, kültür ve sağlık hizmetleri yükünü paylaşarak devletin kamu görevi yükünü azaltıcı çalışmalar yapmaktır." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

28 Şubat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title