Haberler

MGK Bildirisinden OHAL Tavsiye Kararı Çıkmadı

Güncelleme:

Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı sona erdi. Toplantıdan, OHAL'in uzatılıp uzatılmaması yönünde tavsiye kararının çıkması bekleniyordu. Ancak bildiride OHAL tavsiyesi yer almadı.

Saat 15:20'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında basına kapalı gerçekleşen Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı sona erdi. 4 saat süren toplantının en önemli gündemi Olağanüstü Hal'in uzatılıp uzatılmamasıydı. Toplantı sonrası yayımlanan bildiride OHAL'in uzatılıp uzatılmayacağı konusunda bir tavsiye kararı yer almadı.

İŞTE MGK BİLDİRİSİ:

"Suriye ve Irak'ta DEAŞ terör örgütü ile mücadelede PKK/PYD-YPG terör örgütü unsurlarının kullanılmasının, bölgede huzur ve güven ortamının tesisine katkı sağlamayacağı" belirtilen açıklamada, "Bilakis orta ve uzun vadede yeni sorunların ortaya çıkmasına sebep olacağı bir kez daha kaydedilmiştir. Bölgedeki tüm terör örgütleri ile etkin şekilde mücadele eden Türkiye'nin terörist olarak ilan ettiği gruplara, müttefiklerimizin para, silah, askeri malzeme desteği vermesinin dostane ilişkilerimizi zedeleyeceği özellikle vurgulanmıştır."

AVRUPA ÜLKELERİNİN TÜRK SİYASETÇİ VE DEVLET ADAMLARINA KARŞI TAVRI

Öte yandan Avrupa ülkeleri ile yaşanan siyasi kriz hakkında, "Son günlerde Türk siyasetçi ve devlet adamlarına karşı bazı Avrupa ülkelerinde muhatap hükümetlerce sergilenen uluslararası hukuk kurallarına ve diplomatik teamüllere aykırı tutum ve davranışlar ile bu kapsamdaki İslam karşıtı ırkçılık faaliyetleri değerlendirilmiştir. Devletimizin fiziki saldırılara maruz kalan vatandaşlarımızın hak ve hukukunun müdafaası hususunda alınabilecek tedbirler müzakere edilmiştir." ifadelerine yer verildi.

TERÖRLE MÜCADELE

Toplantı sonrası yapılan açıklamada sınır ötesinde bulunan terör örgütleri ile mücadele konusunda; "Ülkemizin sınır güvenliğini sağlamak, DEAŞ terör örgütünün ülkemize yönelik tehdit ve saldırılarını önlemek, yerinden edilmiş Suriyeli kardeşlerimizin ülkelerine dönüşlerine imkan vermek ve Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde huzur ve güven içerisinde yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak maksadıyla yürütülen harekatın başarıyla sonuçlandığı ifade edilmiştir." denildi.

OHAL'İN SÜRESİ 19 NİSAN'DA SONA ERİYOR

Süresi, 19 Nisan'da dolacak olan OHAL'in yeniden uzatılıp uzatılmayacağı merak konusuydu.
İşte, Milli Güvenlik Kurulu toplantısında bu önemli tavsiye kararı görüşüldü.

BAŞBAKAN YILDIRIM: 19 NİSAN'DAN ÖNCE BİR KARAR ALINIR

Toplantının hemen ardından NTV'de canlı yayına katılan Başbakan Yıldırım, OHAL'in MGK toplantısında gündeme gelmediğini açıkladı. OHAL'in süresinin 19 Nisan'da sona ereceğini hatırlatan Başbakan Yıldırım, gerekirse bu tarihten önce karar alınıp Meclis'ten geçirilerek OHAL'in süresinin uzatılabileceğini söyledi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title