Haberler

Mezun Olan Hafızlar Taçlarını Giydi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Merkez ve Kepez Kız Kur'an Kursları'ndan mezun olan hafızlara düzenlenen törenle taçları giydirildi.Kdz.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Merkez ve Kepez Kız Kur'an Kursları'ndan mezun olan hafızlara düzenlenen törenle taçları giydirildi.

Kdz. Ereğli ilçesinde Merkez ve Kepez Kız Kur'an Kursları'ndan mezun olan 13 hafız için taç giydirme töreni düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende Kur'an-ı Kerim ve ilahiler seslendirildi.

Törende konuşan Kdz. Ereğli Müftü Vekili Fehmi Malakçı yeryüzünde sadece Kur'an-ı Kerim'in ezberlenerek hafız olunduğunu, diğer ilahi kitaplarda hafızlık müessesesinin oluşmadığını söyledi. Kur'an okumanın ve öğrenmenin önemini anlatan Malakçı hafızlara öğrendikleri Kur'an ezberini unutmamalarını tavsiye etti. Malakçı mezun olan hafızları uyararak ""Siz onu azıcık terk edin, o sizi hemen terk eder. Onun için sizlerin yapacağı devamlı tekrar etmektir. Onu da sizlere tavsiye etmiş olalım" dedi.

Malakçı törende yaptığı konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili peygamberimiz Hazreti Muhammet Mustafa (s.a.s) insanların en hayırlısını tarif ederken; 'Sizin en hayırlınız Kur'an-ı öğrenen ve başkalarına da öğretendir' buyurmuşlardır. Hafızlığınızı sakın unutmayın. Çeşitli vesilelerle biz müftülükte sınavlar yapıyoruz. Hafızım diyenler okuyamayınca bizler çok üzülüyoruz. Neden, uzak kalmışlar. Tekrar etmemişler. Kur'an-ın bir özelliği odur. Eğer kendinden azıcık uzaklaşırsanız, Kur'an sizden hemen uzaklaşır. Kur'an-ın özelliği o. Siz onu azıcık terk edin, o sizi hemen terk eder. Onun için sizlerin yapacağı devamlı tekrar etmektir."

Törende yapılan konuşmanın ardından hafızlara sertifikaları İlçe Müftü Vekili Fehmi Malakçı, Kaymakam İbrahim Çay'ın eşi Nazmiye Çay, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ve Ereğli Vaizi Sümeyye Doğan tarafından verildi.

Törende Kur'an Kursları'ndan mezun olarak hafızlığa adım atan öğrenciler ilahiler seslendirdi, şiirler okudu. Tören, hafızlara taçlarının giydirilmesi ile sona erdi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak Müftü Kepez Taç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title