Haberler

Grip Aşısı Uyarısı

Güncelleme:

Uzmanlar, özellikle mevsim geçişlerinde kronik solunum hastalığı ve kronik kalp hastalarının grip aşılarını yaptırmaları gerektiğini söylüyor.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurhan köksal, "Eylül ayının 15'inden sonra ve ekim ayı içerisinde 65 yaşın üzerinde kronik solunum hastalığı ve kronik kalp hastalarımızın da grip aşılarını mutlaka yaptırmaları gerekiyor" dedi.

Mevsim geçişlerinde yaşanan ısı değişikliğinde dikkat edilmesi gereken konular ile ilgili önemli açıklamalar yapan Prof. Dr. Nurhan Köksal, "Özellikle mevsim geçişlerinde atmosferik şartların değişmesiyle, gün içerisinde gece ve gündüzü sıcaklık değişmesi, havadaki polenin değişmesi ve sonbaharda özellikle artan rüzgarlarla birlikte başta astım olmak üzere koahlı hastalarımızın, kronik solunum ve kalp problemi olan hastalarımızın dikkat etmeleri gerekmektedir. Bunun dışında gribal enfeksiyon sıklığı artacağından bununla birlikte akciğer enfeksiyonları ve solunum sistemi enfeksiyon sıklığı da havaların soğumasıyla artış göstermektedir. Özellikle hava değişiminin çok olduğu, hava şartlarının kötü olduğu aşırı derecede rüzgarın olduğu ve nemin fazla olduğu dönemlerde kronik solumun sistemi rahatsızlığı olan hastalarımızın mümkünse bu süre zarfında dışarı çıkmamalarını öneriyoruz. Mutlaka bu eylül ayının 15'inden sonra ve Ekim ayı içerisinde 65 yaşın üzerinde kronik solunum hastalığı olan ve kronik kalp hastalarımızın da grip aşılarını mutlaka yaptırmalar gerekiyor" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eylül Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title