Haberler

    Mevlüt Çavuşoğlu: Peşmergenin Şovundan Rahatsız Olduk

    Güncelleme:

    Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu milletvekillerine yaptığı dış politika sunumunda "Geçiş sırasında peşmergenin şovundan rahatsız olduk." dedi.

    Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Meclis Dışişleri Komisyonu'na Türk dış politikasındaki son gelişmeler hakkında milletvekillerine bir sunum yaptı. Basına kapalı gerçekleşen toplantıda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu milletvekillerinden gelen soruları da yanıtladı.

    "PEŞMERGENİN ŞOVUNDAN RAHATSIZ OLDUK"

    Al Jazeera'nın edindiği bilgiye göre Çavuşoğlu'na yöneltilen sorular Suriye, Kobani ve IŞİD ile mücadele konularında yoğunlaştı. Peşmergenin Kobani'ye geçişine ilişkin bir soru üzerine Mevlüt Çavuşoğlu "Geçiş sırasında peşmergenin şov yapmasından rahatsızlık duyduk" dedi.

    PYD'nin Kobani'de fazla peşmerge istemediğini bu nedenle 2 bin peşmerge sayısının 150'ye düşürüldüğünü belirtti. Peşmergenin Irak anayasasına göre resmi bir güç olup olmadığı sorusuna ise Çavuşoğlu " Peşmerge Irak anayasasına göre resmi güçtür" dedi. Çavuşoğlu bir başka soru üzerine Kobani'nin düşmesi durumunda Afrin'de de Kobani'de yaşananlara benzer bir durum ortaya çıkabileceğini belirtti.

    Peşmerge geçişine bu görüntüler damga vurmuştu.

    "SURİYE POLİTİKAMIZ DEĞİŞMEZ"

    Mevlüt Çavuşoğlu Suriye'ye ilişkin bir soru üzerine ise " Esed oturduğu sürece politikamızda bir değişiklik olmaz. Suriye'de bizim muhatabımız ılımlı muhalefettir" dedi. Muhalefet milletvekillerinin Davutoğlu ve Erdoğan'a yönelik eleştirilerde bulunması üzerine ise Çavuşoğlu ' Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın daha önce izlediği politikaları devam ettireceklerini' ifade etti.

    "TAKAS OLDU"

    Komisyon toplantısına katılan milletvekillerinin verdiği bilgiye göre "Musul Başkonsolosluğu'na yapılan baskında rehin alınan Türk vatanndaşlarının serbest bırakılması için takas oldu mu?" sorusuna ise Çavuşoğlu "Oldu tabii ama daha fazlasını söylemem" dedi.

    İncirlik üssünün IŞİD ile mücadelede operasyon üssü olarak kullanılıyor mu? şeklindeki bir soruya ise Çavuşoğlu " İncirlik'in şu anda operasyon üssü olmadığını" belirtti.

    "KESİNLİKLE TANIMAYIZ"

    Güney Kıbrıs Rum Kesimi'yle İsrail'in Akdeniz'de yakınlaşmasına ilişkin bir soru üzerineyse Çavuşoğlu, "Güney Kıbrıs, İsrail ve Mısır'la da işbirliği yapıyor. Fırsattan istifade edip Türkiye karşıtı bir blok oluşturmaya çalışıyor. Bunlar bir blok oluşturur ve münhasır ekonomik bölge ilan ederlerse kesinlikle tanımayız" dedi.

    "KÖRFEZ ÜLKELERİ TÜRKİYE ALEYHİNE ÇALIŞTI"

    Çavuşoğlu milletvekillerinin, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi geçici üyelik seçiminde Türkiye neden başarısız oldu?" sorusunu da yanıtladı:

    "Yeni Zelanda ve İspanya 3-4 yıl önce çalışmaya başladı. Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere Körfez ülkeleri, Mısır'la ilişkiler nedeniyle seçim sırasında Türkiye aleyhine çalıştı. İkinci tura İspanya kalınca Avrupa ülkeleri blok hareket etti ve Türkiye kaybetti."

    İlgili Haberler

    Kaynak: Aljazeera / Güncel

    Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye Kobani Suriye Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500

    Yorumlar (34)

    silopili:

    buna bakın ne söyleyeceğini ve ne söylediğini bilmiyor. daiş ırakta doğdu diyor. Yanlışın var bakan daiş yamyamları türkiyede doğdu gerçekleri söyleyin.

    8
    2
    yanıtYanıtla
    Okyanus32:

    Günaydın Sayın Bakan Günaydın. . Hiç rahatsızlık duymayın efendim rahatsız olacak ne var ortada, alemsiniz valla. .

    7
    2
    yanıtYanıtla
    hazar şimşekMobil-ANDROID:

    cakal sürüsü ne benzettim ben

    7
    2
    yanıtYanıtla
    HAKHAKHAK:

    üç gün seyrettiniz. . . şimdi kime şikayet ediyorsunuuz. . . . . sizin şikayet etmeye hakkınız yok. . . . zamanında görevinizi yapacaktınız. . . . .

    7
    1
    yanıtYanıtla
    eeee ulkenize sahip cikmazsanizMobil-ANDROID:

    kendi vataninizda multeci gibi yasarsiniz.

    6
    2
    yanıtYanıtla
    silopili:

    buna bakın ne söyleyeceğini ve ne söylediğini bilmiyor. daiş ırakta doğdu diyor. Yanlışın va bakan daiş yamyamları türkiyede doğdu gerçekleri söyleyin lütfen.

    3
    5
    yanıtYanıtla
    bir kisi:

    Rahatsiz olduysaniz niye Vatana soktunuz?

    6
    2
    yanıtYanıtla
    turko Mobil-ANDROID:

    hayaldi gerçek oldu

    6
    1
    yanıtYanıtla
    atakan:

    Bu ülkeyi nerelere götürüyorsunuz?Allah topunuzunun belasını versin. Biraz dik durun şehitse şehit ölen ölsün kalan sağlar bizimdir. .

    6
    1
    yanıtYanıtla
    KIRŞEHİRLİ:

    BU KÜRT DÜŞMANLIĞINI BÜYÜTEN , KÜRTLERİ DÜŞMAN LANSEDENLER UTANSIN. . . . . . SİZ ESAD A KARŞI TÜRKMENLERE SAHİP ÇIKARKEN , BİZ NEDEN KÜRT KARDEŞLERİMİZE SAHİP ÇIKMAYALIM. . . . . . . . ALLAHIM BU MEMLEKETİ IRKÇILARA TESLİM ETME YARABBİ. . . . . . . . . .

    2
    4
    yanıtYanıtla
    Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title