Haberler

Mevlid Kandili'ne Doğru

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Mevlid Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Mevlid Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Yılmaz, mesajında, Hz. Muhammed'in doğum günü olan Mevlid Kandili'nin birlikte yaşandığını belirterek, günün tüm hemşehrilerine hayırlar getirmesini temenni etti.

"Birbirimizi sevmeyi, doğruluğu, hoşgörüyü, şefkat ve merhameti Peygamber Efendimizin sünnetleriyle öğrenerek nesiller boyu sürdürdük." diyen Yılmaz, ferdi, ailevi ve sosyal hayata dair söz ve davranışlarıyla insanoğluna kıyamete kadar rehber olan Hz. Muhammed'in, tüm İslam alemi için her bakımdan mükemmel ve örnek bir hayat sürdüğünü, ahlaklı olmayı, sevgiyi, şefkat ve merhameti, barış ve hoşgörüyü en somut şekilde insanlığa aktardığını belirtti.

Yılmaz, İslam alemine düşen vazifenin, her sözü ve davranışıyla insanlığın ufkunu açan Peygamberin hayat felsefesini anlamak olduğuna vurgu yaparak şunları kaydetti:

"Bize kazandırdığı kardeşlik, sevgi, samimiyet, tevazu, hoşgörü, sadakat, vefa, halkının yanında yer alma, hak ve doğru olanı temsil etme gibi değerlere hayatımızda işlerlik kazandırmak ve özellikle genç nesillerin Peygamber Efendimizi daha yakından tanımasını sağlayarak Peygamberimizin evrensel mesajını özümsemesine imkan tanımaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili'ni kutlar, tüm insanlığa rahmet ve huzur getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ederim."

Kaynak: AA / Güncel

Enver Yılmaz Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title