Haberler

Mevlana Üniversitesi 1. Robot Yarışması

Güncelleme:

Mevlana Üniversitesi tarafından düzenlenen yarışmada üniversite ve lise öğrencilerinin geliştirdiği robotlar 4 kategoride yarıştı.

Mevlana Üniversitesi tarafından Robot Yarışması'nın bu yıl ilki gerçekleştirildi.

Üniversite binasında yapılan yarışmada  Türkiye genelinden üniversite ve lise öğrencileri, geliştirdikleri robotların hünerlerini sergiledi. 

Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, yarışmaya katılan öğrencileri cesaretlerinden dolayı kutladı.

Türkiye'nin 2023 ve 2070 hedeflerine bakıldığında yüksek teknoloji alanındaki gelişmelere ihtiyaç duyulduğunu, bu konuda hedeflerinin yüksek olduğunu belirten Adam, bunun yanında mühendislik fakültelerine ilgi bulunmadığının fark ettiklerini anlattı.

Öğrencilerin bu alanlara tekrar ilgi göstermesi gerektiğini vurgulayan Adam, şunları kaydetti:

"Bu farkındalığı oluşturmamız, mühendislik mesleğini daha cazip hale getirmemiz gerekiyor. Yarışmayla özellikle mühendislik fakültesine ve mesleğine karşı farkındalık oluşturulması amaçlanıyor. Üniversite olarak mühendislik fakültesi için eğitim açısından gerekli altyapıyı oluşturmak, iyi bir eğitim kalitesi vermek ve daha nitelikli mühendisler yetiştirmeyi hedefleyen politikalar izliyoruz."

Bu politikanın geliştirilmesi ve devlet politikası haline getirilmesi gerektiğini ifade eden Adam, mesleğin daha cazip hale gelmesi için mühendislik fakültelerinden mezun gençlere iş bulma konusunda garanti verilmesi ve ekonomik açıdan beklentilerinin yükseltilmesi gerektiğini bildirdi.

Konuşmaların ardından öğrencilerin yaptığı robotlar, 4 kategoride yarıştı.

Yapılan değerlendirme sonucunda "çizgi izleyen" kategorisinde Yerköy Endüstri Meslek Lisesi Robot Kulübü öğrencilerinin robotu, "mini sumo" kategorisinde Adil Karaağaç Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin "Hedef Final" isimli robotu, "mayın tarlası" kategorisinde Balıkesir Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Rıdvan Demirezen'in geliştirdiği robot, "serbest robot" kategorilerinde de Düzce Üniversitesi öğrencilerinin geliştirdiği "Dragon Flight" isimli robot birinciliği kazandı. 

Kaynak: AA / Güncel

Bahattin Adam Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title