Haberler

İstanbul'da Metrobüs Seferleri Durdu, Vali Uyardı: Zincirsiz Çıkmayın

Güncelleme:

İstanbul'da kar kabusu sürüyor. Anadolu'dan Avrupa'ya geçişte metrobüs seferleri durdu. Vatandaşlar yollarda kaldı. Vali, "Kar yağışı sürecek, zincirsiz çıkmayın" dedi.

İstanbul'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi hayatı felç etti. Sabah saatlerinde etkisini arttıran tipi özellikle ulaşımı vurdu.

Anadolu yakasından Avrupa'ya geçiş güzergahında Boğaz Köprüsü çıkışında metrobüsler durdu. Yolcular yollarına yürüyerek devam ediyor.

İstanbul'da etkisini artırarak devam eden kar yağışı, sabah saatlerinde mesaiye giden vatandaşları zor durumda bıraktı. Ümraniye Dudullu NATO Yolu Caddesi üzerinde seyir halinde bulunan araçlar, buzlanma nedeniyle yolda kaldı.

Vatandaşlar araçları kurtarmak için seferber olurken, kardan kurtulan araçlara yetişmek için de koşuşturma yaşandı. Kar küreme araçları ise yolda biriken karı açmak için çalışma yaptı.

TÜNEL'DE TRAFİK DURDU, VATANDAŞLAR OTOBÜSLERDEN İNİP YÜRÜDÜ

İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı, trafiği de olumsuz etkiledi. Kağıthane - Dolmabahçe tüneli çıkışında zorlanan araçlar, trafiğin kilitlenmesine neden oldu. Saatlerce tünel içerisinde beklemekten sıkılan bazı vatandaşlar, otobüslerden inerek yürümeyi tercih etti. İşlerine yetişmeye çalışan vatandaşların yasak olmasına rağmen tüneldeki yürüyüşü ilginç görüntüler oluşturdu.

Vatandaşlar, işe yetişmeye çalıştıklarını belirterek, "Yasak ama mecburen trafikten dolayı yürüyoruz. Görüyorsunuz halimizi"

İlgili Haberler

VALİ ŞAHİN'DEN SÜRÜCÜLERE KRİTİK UYARI

İstanbul Valisi Vasip Şahin, sürücüleri yoğun kar yağışı nedeniyle uyararak, yola zincirsiz çıkmamalarını istedi.

Vali Vasip Şahin, twitter hesabı üzerinden sürücülere uyarılarda bulunarak, "Aralıklarla devam eden kar yağışının yarın öğle saatlerine kadar etkili olması bekleniyor. İlimizde süren yoğun kar yağışı nedeniyle başta TIR ve kamyonlar olmak üzere zincirsiz araçların çıkmasına izin verilmeyecektir. Seyir güvenliğinin tehlikeye düşmemesi ve yolların kapanmaması için sürücülerimizin kurallara riayet etmesi ve dikkatli olması önemli" diye yazdı.

KAR KALINLIĞI 60 CM'E ULAŞTI

Yoğun yağışla birlikte İstanbul'da kar kalınlığı bazı bölgelerde 60 cm'ye kadar ulaştı. İlçelere göre kar kalınlıkları ise şöyle:



"Çatalca'nın köyleri, Bınkılıç, Aydos 40-60 cm

Çatalca, Esenyurt, Beylikdüzü, Hadımköy, Selimpaşa, Başakşehir, Beylikdüzü, Arnavutköy, Uğur Mumcu 25-40 cm

Çavuşbaşı, Maltepe, Beykoz, Sancaktepe, Polonezköy 20-25 cm

Çekmeköy, Ümraniye, Maslak, Göktürk, Kemerburgaz 15-20 cm

Kağıthane, Beşiktaş, Şişli, Kadıköy, Beşiktaş, Üsküdar 10-15 cm

Caddebostan, Suadiye, Bakırköy, Florya 5-8 cm"

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ümraniye İstanbul Güncel Haberler

500

Yorumlar (33)

ERZURUMLU:

ONE YAHU KAR KABUSU FALAN ULAN BİZİM ÖLMEMİZ LAZIM 1/5 M KAR VAR EKSİ 16 DERECE HAA PARDON SİZ İSTAMBULLUSUNUZ YAA UNUTTUM ALLAHIN ASALAKLARI. 10 CM KAR YAGDI DİYE KIYAMETLERİ KOPARIYOSUNUZ CAZIKLIYOSUNUZ.

9
19
yanıtYanıtla
SEZO:

kara kabus diyen zihniyet midemi bulandırıyor

24
1
yanıtYanıtla
ferhat:

ben istanbul belediyesine suç bulmuyorum adamın arabası . 1 santim karda çıkamıyor devlet okadar uyarıyor kış lastıklerıyle çıkın yollara diye adam almıyor ama altında 50 binliralık araba var ne oluyor sonra o araba yüzünden bir cadde yol kapanıyor belediyeye suç bulmuyorum kar yagmadan arabalar yollarda kaldı hep

20
4
yanıtYanıtla
ggggg:

yahu siz Müslüman değilmisiniz kar kabusu ne demek bereket yağdı desen ne olur sanki

21
2
yanıtYanıtla
Bakış açısıMobil-ANDROID:

Ben dün akşamki kabustan sonra istanbul belediyesine güvenip evden çıkarmıyım! Beledinin hiç bir olağanüstü hal proramının olmadığını dün akşam yaşadık,saatlerce yolda kalarak,metrobüs olayı ta başından beri bir fiyaskoydu hala o fiyasko devam ediyor.

13
8
yanıtYanıtla
payasmobilWeb@haberler.com:

Kürtlerle bir arada yasamak istemiyoruuz

9
10
yanıtYanıtla
hüseyinmobilWeb@haberler.com:

Kar kabusu yerine,yoğun kar yağışı diye başlık atsanız daha uygun olur bence.kış mevsimindeyiz çok kar yağsada yağması normal.sonrada yazları su sıkıntısı yaşıyoruz.

17
1
yanıtYanıtla
berfin:

yalan haber değil köprüde şuanda insanlar yürüyor

yanıt4
yanıt1
uygar:

2, 5 saat boyunca hadımköy otobanında yerinden 1 metre dahi kıpırdayamamış birisi olarak yazıyorum. Suç Topbaşın mı Vali beyinmi hükümetinmi???Herkes yazmış çizmiş ama suçlu doğa ve kar doğanın bir gereği. Suçlu 100. 000 euro luk arabasıyla yazlık lastikle yola çıkan şuursuz vatandaş ve bu kadar uyarıya rağmen kayıtsız kalan biz duyarsız vatandaşlar. Kimse boş keseden atmasın herşeyde olduğu gibi bundada sınıfta kalmış bir toplumuz. Birey olarak düşünebilme yeteneğimiz olsa keşke. . .

14
2
yanıtYanıtla
CobanMobil-IOS:

Ne durmus hersey tikir tikir. Yalan haber yapmayin bari!

7
8
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title