Haberler

Metin Kaçan'ın Naaşı Bulundu

Güncelleme:

6 Ocak'ta Boğaz Köprüsü'nden atlayan Ağır Roman kitabının yazarı Metin Kaçan'ın cesedi bulundu.

6 Ocak gecesi Boğaz Köprüsü'nden atlayarak intihar eden yazar Metin Kaçan'ın cesedi Beylikdüzü Sahili'ne vurdu. Kaçan'ın cenazesi buradan alınarak Büyükçekmece Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Metin Kaçan, Ağır Roman kitabının yazarı ve ünlü karikatürist Hasan Kaçan'ın kardeşi olarak tanınıyordu.

TAKSİYİ DURDURUP KÖPRÜDEN ATLAMIŞTI

Ağır Roman kitabının yazarı Metin Kaçan, 6 Ocak pazar günü sabaha karşı Boğaziçi Köprüsü'nden atlayarak yaşamına son vermişti.

İddiaya göre pazar sabah 02.00 sıralarında Çengelköy Polis Merkezi'ne giden bir taksi sürücüsü, yolcusunun köprüden atlayarak intihar ettiğini belirtti. Bunun üzerine konuyla ilgili çalışma başlatılmıştı.

Takside yapılan aramada Metin Kaçan'a ait olduğu iddia edilen çantada Kaçan'a ait kimlik bulunmuştu.

KARDEŞİ ÖLÜMÜNÜ DOĞRULAMIŞTI

Ünlü karikatürist ve oyuncu Hasan Kaçan, kardeşinin ölümünü doğrulamıştı. Ünlü oyuncu Hasan Kaçan, olayla ilgili Twitter hesabından, "Metin Kaçan ile ilgili bilgiler maalesef doğrudur. Aile olarak bir umuttur diyerek paylaşmadık. Acımızı paylaşan herkese teşekkür ederiz." diye yazmıştı.

METİN KAÇAN KİMDİR

Metin Kaçan, 1961 yılında, Kayseri, İncesu'da dünyaya geldi. Ailesi ile beraber, henüz altı aylıkken İstanbul'a taşınan Kaçan, 1988 yılında, çeşitli mizah dergilerine kısa öyküler yazarak yazın dünyasına katıldı.

İlk romanı Ağır Roman, 1990 yılında piyasaya çıktı. Taksim Tarlabaşı'nda, Kolera Mahallesi'nde geçen roman, şehrin günlük karmaşasında ön plana çıkmayan kenar mahalle karakterlerini ağdalı bir dille ve yerel jargona uygun bir şekilde anlatmasıyla kısa sürede büyük bir ilgiyi üzerinde topladı ve en beğenilen suç ve dram kitaplarından birisi olarak Türk Edebiyatı'nda yerini aldı.

1996 yılında, Mustafa Altıoklar yönetmenliğinde sinemaya uyarlanan Ağır Roman. Okan Bayülgen, Müjde Ar, Mustafa Uğurlu ve Savaş Dinçel gibi başarılı oyuncuları kadrosunda barındırdı ve de Altın Portakal Film Festivali'nde, En İyi Sanat Yönetmeni, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ve de En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dallarında ödüle layık görüldü. Ağır Roman, 2003 yılında Fransızca'ya çevrilerek bu ülkede de yayınlandı.

Metin Kaçan, Ağır Roman'ın ardından, tiner ve uçucu madde kullanan sokak çocuklarının yaşamının anlatıldığı İstedikleri Yere Giderler adlı çizgiroman çalışmasına Kemal Aratan ile beraber imza attı.

Fındık Sekiz adlı ikinci romanı, 1997 yılında Yapı Kredi Yayınları tarafından yayınlanmasından bir yıl sonra Almanca'ya çevrilerek bu ülkede de yayınlanan Kaçan, 9 yazar 9 öykü başlığıyla yayınlanan öykü antolojisi Yalancı Öyküler'in kadrosunda da yer aldı.

Metin Kaçan, karikatürist, sinema oyuncusu ve de yapımcı Hasan Kaçan'ın kardeşiydi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Kaçan Metin Kaçan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title