Haberler

Metal İşçilerinin Grevi

Birleşik Metal İş'in, MESS ile toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması üzerine başlattığı grev kapsamında, 10 ildeki toplam 20 fabrikada greve gidildi 19 Şubat'ta, 22 fabrikada daha işçilerin greve katılmasıyla toplamda 15 bin metal işçisi greve çıkmış olacak Grev uygulanan bazı iş yerlerinin MESS'ten ayrılacağı ve Birleşik Metal İş ile bağımsız sözleşme imzalayacağı iddia edildi.

DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş'in, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikasıyla (MESS) toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması üzerine başlattığı grev kapsamında, 10 ildeki toplam 20 fabrikada greve gidildi.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu'nun katılımıyla Gebze'deki bir fabrikada başlatılan grevde, ikinci etap 19 Şubat'ta başlayacak. Böylece, 22 fabrikada daha işçilerin greve katılmasıyla toplamda 42 fabrikada yaklaşık 15 bin metal işçisi greve çıkmış olacak.

Bu gelişmelerin ardından bazı işverenlerin MESS'ten ayrılacağı ve Birleşik Metal İş ile bağımsız sözleşme imzalayacağı iddia edildi.

-Gerekçe, toplu sözleşme süresinin 3 yıla çıkarılması

MESS, Türk-İş'e bağlı Türk Metal, Hak-İş'e bağlı Çelik-İş ile görüşmelerin ardından toplu iş sözleşmesi imzalamıştı.

Birleşik Metal İş ise MESS'in toplu sözleşme süresini 2 yıldan 3 yıla uzatan ve enflasyona dayalı zam önerisini kabul etmeyerek grev kararı almıştı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Kani Beko Türkiye Gebze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title