Haberler

    Mesut Özil: Dünyada Türkiye Denince Akla İlk Galatasaray Geliyor

    Güncelleme:

    Arsenal'in Türk asıllı yıldızı Mesut Özil, Galatasaray'la oynanacak maç öncesi yaptığı açıklamada "Dünyada Türkiye denince akla ilk Galatasaray geliyor." dedi.

    Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerinden Arsenal'in Türk asıllı yıldızı Mesut Özil, Fanatik gazetesine açıklamalarda bulundu.

    "AKLA İLK GLATASARAY GELİYOR"

    Arsenal- Galatasaray maçı hakkındaki düşüncelerin?

    Öncelikle, Galatasaray Avrupa’nın en büyük takımlarından birisi. Dünyada Türkiye denince akla ilk Galatasaray geliyor. Bir de biliyor musunuz, Galatasaray Avrupa’da çok farklı oynuyor. Her sene Şampiyonlar Ligi’nde mücadele ediyor. Bazen o kadar iyi oynuyorlar ki, maçta ne olacağını kestiremiyorsunuz. Bunu İstanbul’daki Real Madrid maçında da yaşadık. Ama unutmayalım ki, Arsenal olarak evimizde oynuyoruz. Sahaya 3 puan için çıkacağız ve bunun için savaşacağız.

    "TÜRK TAKIMINA KARŞI OYNARKEN MUTLU OLUYORUM"

    Arsenal kimlere dikkat edecek, kimlere dikkat etmeli?

    Biz Galatasaray’ın çok tecrübeli bir takım olduğunu düşünüyoruz. Şampiyonlar Ligi deneyimi olan Sneijder, Burak, Selçuk, uluslararası deneyimi olan Muslera, Melo gibi isimler var. İyi futbolla 3 puanı kazanmak istiyoruz ama ne olursa olsun ben Türk takımına karşı oynarken çok mutlu oluyorum, çok duygulu anlar yaşıyorum. Tekrar İstanbul’a geleceğim için çok sevinçli oluyorum.

    "KAZANACAĞIMIZA İNANIYORUM"

    Gruptaki mücadeleyi nasıl görüyorsun?

    İlk maçlarda da görüldü ki, bu grupta kimlerin ikinci tura çıkacağı, nasıl sonuçlar alacağı belli değil. Herkes gruptan çıkabilir. Biz grup birincisi olmak istiyoruz. Bunun için de çarşamba günü kazanacağımıza inanıyorum.

    Tottenham-Beşiktaş maçı hakkında neler söylemek istiyorsun?

    Çok heyecanlı bir maç olacağını düşünüyorum. Çünkü Beşiktaş Londra’da bize karşı da iyi bir futbol ortaya koydu. Tottenham da futbol oynamayı seven bir rakip. Bu maçtan çok mücadelenin olacağı bir 90 dakika bekliyorum.

    "WENGER BENİ İKNA ETTİ"

    Neden Arsenal’i tercih ettin?

    Avrupa’nın en güçlü iki liginde zaten forma giymiştim. İspanya ve Almanya’da başarılı olduktan sonra bir tek hedefim vardı, o da İngiltere. Şu an o hedefime de ulaştım. Ama Arsenal’e gelmemin en büyük nedeni, teknik direktör Wenger’dir. Çünkü transfer döneminde benimle bire bir ilgilendi. Beni telefonla arayarak ikna etti. Ve bana güvendiğini dile getirdi.

    "YARI TÜRK YARI ALMAN"

    Kendini ne kadar Alman ne kadar Türk hissediyorsun?

    Bu konuda şunu söyleyebilirim ki, iki kültürü de içimde barındırdığım için, bu bana büyük bir avantaj sağlıyor. Böyle hayatı daha güzel yaşıyorum. İnsanları bu konuda sevindirebiliyorsam ne mutlu bana.

    "ARDA KENDİNİ ÇOK GELİŞTİRDİ"

    Arda’yı çok beğeniyorum, Avrupa’da kim olursa olsun bir Türk oyuncu başarılı olduğunda ben inanılmaz mutlu oluyorum. Arda Atletico Madrid’e gittiğinde takım bir çıkış yakalamıştı. İyi futbol oynuyordu. Oturmuş bir takımdı, iyi de bir hocaları vardı. Arda da bunu kullanarak Atletico Madrid’de kendini inanılmaz geliştirdi. Adım adım zirveye çıktı. Başarılarının devamını diliyorum.

    "BENİM YERİM 10 NUMARADIR

    Biliyorsunuz ben 10 numarayım. Yani playmaker gibi oynamak istiyorum. Şu anda da o mevkide oynuyorum. Kısacası en çok verimli olduğum yer forvet arkası. Bana göre o pozisyonda oynadığımda takıma da en çok katkıyı bu şekilde sağlıyorum. Arsenal formasıyla zaman zaman sağ ve sol kanatta görev yapıyorum ama bu fark etmiyor. Hocanın verdiği tüm görevleri yaparım. Yeter ki takım bundan fayda sağlasın.

    "RONALDO'DAN SONRA EN ÇOK BENİM FORMAM SATILIRDI"

    Seyirciyle güzel bir ilişki kurdum, galiba benim oyun stilimi beğeniyorlar. Ama ben de onlara en iyi şekilde, samimi bir şekilde karşılık veriyorum. Bu karşılıklı sevgi olsa gerek. Real Madrid’de de farklı değildi. Ronaldo’dan sonra en çok taraftar bana ilgi gösterirdi. Unutmayalım ki, Ronaldo’dan sonra en çok benim formam satılırdı. Burada da geçtiğimiz sezon Premier Lig’de en çok satılan 5. forma benimdi.



    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Galatasaray Mesut Özil Türkiye Spor Haberler

    500

    Yorumlar (11)

    Galcim buse:

    Bu mesut u Türkiye ye hiç sokmıyacaksın. Vatan haini yorumlarını kendine sakla.

    9
    22
    yanıtYanıtla
    MALATYALI:

    GAYET DOĞRU DEĞİLMİ? G. SARAYDAN BAŞKA AVRUPADA BAŞARILI OLAN SÜPER KUPAYI BİLE ALAN BAŞKA TAKIM VAR MI?

    23
    7
    yanıtYanıtla
    Beşiktaşlı Mert:

    Yıllarca Avrupa''nın birçok ülkesinde işim gereği yaşadım. Bir Beşiktaşlı olarak söylüyorum gerçekten Avrupa ülkelerinde Türkiye denince Galatasaray''ı biliyorlar. Bunu taraftarlık hislerimizle örtbas etmeye çalışmanın anlamı yok arkadaşlar.

    22
    1
    yanıtYanıtla
    ERKAN:

    YAŞLANMAYA BAŞLADI YAA CİNCONLARA GELMENİN ALT YAPISINI YAPIYOR

    4
    17
    yanıtYanıtla
    35 izmirli:

    dogru demiş gs deyince 6 kasım geliyo akla :))))

    2
    17
    yanıtYanıtla
    KAĞAN:

    BAZI F5 Lİ (cincon fln yazdıkları için öyle yazıyorum) ARKADAŞLARIN ZORUNA GİTMİŞ:) GALATASARAY TÜRKİYEDİR, DARISI DİĞER CUMHURİYETÇİLERİN BAŞINA:)

    12
    5
    yanıtYanıtla
    66:

    adam dahaneyapsın avrupanın eniyitakımlarında oynamış galatasaraydeyince neden zorunuza gidiyorki hazimsizlik yapmayın arkadaşlar

    15
    2
    yanıtYanıtla
    fordçhu:

    Bence aziz daha popüler, dünya futbol camiasında kendisini şikeci olarak tanımayan yok.

    12
    0
    yanıtYanıtla
    ADALETSİZ ADALET ARAYANLAR:

    KAPAK OLMUŞ ANLAYANA

    7
    1
    yanıtYanıtla
    ayhan:

    daha engel olunmasa türkiye daha ne kupalar gelır bılyomusun

    6
    1
    yanıtYanıtla
    Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title