Haberler

Mesneviden Pedagojik Telkinler Konulu Konferans

Güncelleme:

Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman Doğan, Şanlıurfa'da 'Mesneviden Pedagojik Telkinler' konulu bir konferans sundu.

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen buluşmaya rektör Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu'nun yanış ıra rektör yardımcıları, dekanlar, üniversite akademisyenleri ve öğrenciler katıldı.

Ayrıca eğitimcilerin yoğun katılım gösterdiği seminer Doç. Dr. Süleyman Doğan'ın Mevlana'nın çok iyi bir pedagog, Mesnevi'nin ise bir ahlak ve pedagoji kitabı olduğunu vurgulaması ile başladı. Doğan konuşmasında Mesnevi'deki kıssalarda eğitim ve hoşgörü ile ilgili telkinlerin günümüzde de geçerliliğini koruduğunu belirtti. Hz. Mevlana'nın mesnevisinin inceliklerinin anlattığı ve günümüz meselelerinin çözüm noktaları, öğrenme metotlarına uygunluğun anlatıldığı konferans öncesi Rektör Mutlu kısa bir konuşma yaptı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Mesnevi'den Pedagojik Telkinler isimli kitabın yazarı Doç.Dr. Süleyman Doğan konuşmasında 13. Yüzyılın islam bilgini Hz. Mevlana'nın ölümsüz eseri Mesnevi ile asırlardan beri insanlığın aklını ve kalbini aydınlattığını ifade etti. Doç.Dr. Süleyman Doğan günümüze kadar birçok dile çevrilen Mesnevi'nin bir evrensel değerler hazinesi olduğuna vurgu yaptı. Mesnevi ile eğitimin ilişkisine de değinen Doğan; mesnevide hayatın bir olgunlaşma süreci olarak görüldüğünü ve tüm çabaların insanı olgunlaştırma amacı taşıdığını bildirdi. Bu nedenle eğitim asıl gayenin değişim olduğunu belirten Doç.Dr. Süleyman Doğan, bireysel ve toplumsal olarak hayatta kalmanın yolunun değişim ve gelişim olduğunu sözlerine ekledi.

Yaklaşık bir saat süren konferans sonunda üniversite rektörü Prof.Dr İbrahim Halil Mutlu, Doç.Dr. Süleyman Doğan'a plaket takdim etti.

Osmanbey yerleşkesini gezen Dr. Doğan Rektör Prof.Dr İbrahim Halil Mutlu'dan üniversite hakkında bilgiler aldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

İbrahim Halil Mutlu Süleyman Doğan Şanlıurfa Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title