Haberler

Meslek Yüksekokulları Üniversite Çatısı Altında Büyüyor

Güncelleme:

Dr. Mustafa Aydın, Meslek Yüksekokullarının üniversite yapısının dışına çıkarılması ya da YÖK bünyesinden ayrılması ile ilgili kamuoyunda oluşan olumsuz yaklaşımlara ilişkin açıklamalarda bulundu.


Son günlerde Meslek Yüksekokullarının (MYO) üniversite yapısının dışına çıkarılması ya da YÖK bünyesinden ayrılması ile ilgili kamuoyunda oluşan olumsuz yaklaşımlara ilişkin bilgilendirme yapmak üzere İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın, Meslek Yüksekokullarının iş dünyasının en çok ihtiyaç duyduğu eleman kaynağı olduğunu belirterek, "Türkiye ekonomisine mesleki eğitim almış eleman yetiştiren Yüksekokullarımızı üniversitelerimizin çatısı altında geliştiriyor, büyütüyoruz" şeklinde açıklamalarda bulundu.

İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Aydın, konu ile ilgili YÖK yetkililerinin de görüşünü aldığını ve kamuoyunu bilgilendirmek üzere "Meslek Yüksekokulları ile ilgili 16 Haziran 2015 tarihinde YÖK toplantısında görüşülen ve YÖK raporunda son şekli verilen MYO'ların üniversitelerin ve yükseköğretimin dışına çıkartılması gibi bir ifadeye ver verilmemiştir. 2547 sayılı kanunla üniversitelere bağlanan MYO'lardan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) sorumludur, aksi bir durum söz konusu değildir"dedi.

Dr. Mustafa Aydın konuşmasını "Türkiye'de 2547 sayılı kanunla meslek yüksekokulları üniversitelere bağlanarak Yükseköğretim Kurulu bünyesine alınmıştır ve Türk Yükseköğretiminden, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) sorumludur "şeklinde sürdürdü.

"İki yıllık ön lisans programlarıyla eğitim alan öğrencilerimiz hem meslek sahibi oluyor, hem de isterlerse mesleki gelişimlerini tamamlamak üzere gerekli sınavlarını vererek eğitimlerini lisans programları ile tamamlayabiliyor"diyen Dr. Aydın, "MYO'ların üniversite çatısı altında yer alması, öğrencilerimizin eşit eğitim almasını ve üniversitelerin tüm akademik ve teknik altyapı imkanlarından faydalanmasına olanak veriyor"ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Aydın Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title