Haberler

Mescid-i Aksa'da Cuma Namazı

İsrail'in kısıtlamaları ve müdahalelerine rağmen yüz binlerce Müslüman, ramazan ayının son cuma namazını Mescid-i Aksa'da kıldı.

İsrail'in kısıtlamaları ve müdahalelerine rağmen yüz binlerce Müslüman, ramazan ayının son cuma namazını Mescid-i Aksa'da kıldı.

İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'nın bulunduğu Eski Şehir bölgesindeki yoğun varlığı dikkati çekerken, Filistinliler ve farklı ülkelerden ziyaretçiler sıcak hava ve İsrail'in kısıtlamalarına rağmen ramazan ayının son cuma namazını kılmak için Kudüs'e geldi.

El-Aksa Vakfı tarafından yapılan açıklamaya göre yaklaşık 280 bin kişi bugün Mescid-i Aksa'da cuma namazı kıldı. İsrail ordusundan yapılan açıklamada da Batı Şeria'dan 75 bin Filistinlinin, Kudüs'e geçtiği belirtildi. Bunun yanı sıra, çok sayıda Filistinli de Batı Şeria'dan Ayrım Duvarı ve dikenleri telleri aşarak Kudüs'e geçti.

Atatürk Havalimanı'ndaki saldırı cuma hutbesinde unutulmadı

Mescid-i Aksa'da verilen cuma hutbesindeTürkiye'deki terör saldırısı da unutulmadı. Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını kınayan Aksa imamı, "Müslümanlar her türlü terörü lanetlemelidir." dedi.

Namazın ardından çok sayıda kişi Aksa avlusundaki gölgeliklerde dinlenirken, çıkış kapılarında da kısa süreli izdiham yaşandı.

Mescid-i Aksa'da, bu akşam da Kadir Gecesi olması dolayısıyla benzer yoğunluğun yaşanması bekleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Batı Şeria İsrail Kudüs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title