Haberler

Mert Aydın'ın Katil Zanlısı Tutuklandı

Güncelleme:

Kars'ta 6 Nisan'da kaybolduktan sonra cesedi bulunan Mert Aydın'ın katil zanlısı, yakalanarak cezaevine gönderildi.

Kars'ta kaçırılarak öldürülen 9 yaşındaki Ziya Gökalp İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi Mert Aydın'ın katil zanlısı yakalandı. Dün akşam 19.30 sıralarında yakalanan ve mahkemeye sevk edilen Mert Aydın'ın katil zanlısının çıkarıldığı mahkemede suçunu itiraf etti. Şahısın güvenlik nedeniyle Erzurum'a gönderildiği açıklandı.

"POLİS DİDİK DİDİK ARADI"

Kars'ta İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri bir çok noktada güvenlik önlemleri alarak arama yaptı. Kente kuş uçurtmayan polis, noktalarda tek tek durduğu araçlarda Mert Aydın'ın katili aradı. Öte yandan Mert Aydın'ın katil zanlısının yakalandığını doğrulayan Kars Valisi Eyüp Tepe, bugün detaylı açıklama yapacağını söyledi. Vali Eyüp Tepe, "Yakaladığımız için mutluyuz. Mert'i geri getiremeyeceğimiz için ancak teselli. Belli bir noktaya kadar getirmiştik. Bugün öğleden beri biliyoruz zanlıyı. Zanlıyı 19.30 gibi bir işyerinde yakaladık" dedi.

"MERT AYDIN CİNAYETİ"

İstasyon Mahallesi'nde oturan 9 yaşındaki Mert Aydın, Faik Bey Caddesi'nde bulunan amcasının iş yerine 6 Nisan Pazar günü öğleden sonra yemek götürmüş, yemeği bıraktıktan sonra bir daha görülmeyen Aydın'ın ailesi polis merkezine giderek çocuklarının kaybolduğu ihbarında bulunmuştu. Mert Aydın'ın cesedi 7 Nisan 2014 Pazartesi günü Karadağ Mahallesi'ndeki eski bir tabyanın yakınlarında bulunmuştu.


KARS VALİSİ: MUTLU DEĞİLİZ AMA TESELLİ OLDUK

Kars Valisi Eyüp Tepe, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı, "1 haftadır Kars gündemini meşgul eden faili bugün (dün) akşam saatlerinde yakaladık. Tabi ki olayın adli boyutu vardı. İfadeler ve arkasından tutuklanması neticesinde hem failin güvenliği açısından hem ailesinin güvenliği açısından tutuklayıp Erzurum'a gönderdik. Şu an Erzurum'a varmıştır veya varmak üzeredir. Olayla ilgili detaylı açıklamayı yarın (bugün) yapacağım. Yani bizim için tabi ki bir teselli. Yoksa çok da mutlu olduğumuzu söyleyemeyiz ama en azından katilini bulduğumuz için teselli buluyoruz. Bilgiler bende var ama tabi ki failin ailesinin durumunu ve diğer faktörleri de dikkate alarak şu anda onlarla ilgili tedbirleri alıyoruz. O yüzden şu an detaylı açıklama yapmak doğrusu uygun olmaz. Sabah ben her türlü detayını sizlerle paylaşacağım. Başka gözaltı yoktur."

''ARTIK HUZUR İÇİNDE UYUYACAK''

Küçük çocuğun yakınlarından Burhan A. duygularını şu cümlelerle ifade etti: "Çok mutluyum, çok sevinçliyim. Bundan sonra artık huzur içinde uyuyacak. Ben hep demiştim M., huzur içinde yatmadığı sürece bende dahil olmak üzere hiç kimsede huzur bırakmayacağım dedim. Emniyet mensuplarımızın yoğun çabaları ve yoğun çalışmaları sonucu sonuca vardık. İnsanlığın yüzkarası yakalanmıştır ve Erzurum'a gönderilmiştir. Çok mutluyum. Buradan bütün Kars'a, bütün Karslıya, bize destek veren bütün Türkiye'ye, 76 milyona teşekkür ediyorum. M.'nin adına hepsine teşekkür ediyorum. Türkiye'ye ben 'M.'nin amcaları, teyzeleri' diyorum. Sizin de, hepimizin de gözü aydın olsun. Sonuçta alnımızın akıyla bu olayın içinden çıktık. Başımız dik, alnımızın lekesini sildik. Artık M. de huzurlu, Türkiye de huzurlu. Artık herkes çoluk çocuğunu rahatlıkla okula gönderebilir. Şimdilik böyle artık herkes rahat olsun. Mutluyuz, huzurluyuz."

SEVİNÇLE KARŞILANDI

Kars esnafı da katilin yakalanmasını sevinçle karşıladı. Vatandaşlar, yürek yakan bu olayın ardından katilin yakalanmasının herkesi sevindirdiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür ettiler.

MERT'İN DEDESİ: ALLAH HERKESTEN RAZI OLSUN

Mert Aydın'n dedesi Alhan Aydın, "Allah herkesten razı olsun. Başbakanımıza, emniyet amirine, valimize teşekkür ederim. Cenabı Allah onlardan razı olsun, bizim acımızı dindirdiler. Başbakana minnettarız. Allah ondan razı olsun. Allah onu başımızdan eksik etmesin. Valiye, bütün teşkilatın hepsine minnettarız" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mert Aydın Eyüp Tepe Erzurum Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (113)

erzurumluserhat.seven@hotmail.com:

İdam bazı suçlar için geri gelsin diyenler yeşile bassınlar.

77
1
yanıtYanıtla
TEZGAHTAR YAŞARist@hotmail.com:

KATİLİN ADI AÇIKLANSIN BU KATİLİN AİLESİNEDE AYNISININ YAPILMASI GEREKLİ

0
33
yanıtYanıtla
elifartan@hotmail.com:

ailesinin bu durumdan haberleri bile yoktur belki.?saçma sapan bir düşünce...hangi aile çocuğunun katil olmasını isterki?

yanıt0
yanıt0
serkanserkanbasol@hotmail.com:

idam idam idam başka yolu yok

29
1
yanıtYanıtla
osman akarosman_akar@hotmail.com:

Açık konuşmak gerek hepimizin çocuğu var...Devlet yakaladı ama içerde beslemek amacıyla yakaladı... iran gibi biryerde olsa bu olay direkmen ipe asarlar....! onun için türkiyede de idam şart bir kaçtanesini canlı yayında idam etseler türkiye düzelir onun için idam idam idam...

28
0
yanıtYanıtla
mehmet bektaşmehmet171@gmail.com:

Böyle cemiyet mikroplarının asılması lazım.İbratı alem için.

26
1
yanıtYanıtla
BJKnez_000@hotmail.com:

idam edilsin idam hep bu olaylar artık gittikçe çogalıyor idam gerı gelsın

27
0
yanıtYanıtla
GERCEKCIkalemeraistanbul1@hotmail.com:

BU SUÇU İŞLEYEN ADAMI ASARAK ÖLDÜRMEK MÜKAFAT OLUR İŞKENCE EDEREK ÖLDÜRMELİ İBRET İÇİN

26
0
yanıtYanıtla
muratwwwmurat@hotmail.com:

şimdi söyleyin lütfen şeriat gerekiyormu yoksa gerekmiyormu

24
2
yanıtYanıtla
tunanazelin.06@hotmail.com:

evet arkadaş hemde cok gerkiyo.

yanıt0
yanıt0
Tüm 113 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title