Haberler

Mimar ve Mühendisler Torba Yasanın Reddedilmesi İçin Destek İstedi

Güncelleme:

TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu üyeleri, son 'Torba Yasa Tasarısı'nda yer alan TMMOB Yasasına ilişkin değişiklikleri protesto etti.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mersin İl Koordinasyon Kurulu üyeleri, son 'Torba Yasa Tasarısı'nda yer alan TMMOB Yasası'na ilişkin değişiklikleri protesto etti. TMMOB üyeleri, vatandaşlara broşür dağıtarak, tasarının reddedilmesi için halktan destek istediler.

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu üyeleri, öğle saatinde Akdeniz Belediyesi önünde toplanarak, 'Torba Yasa Tasarısı'na tepki gösterdi. Burada, 'TMMOB Torbaya Sığmaz' ve 'Taşeron Olmayacağız' yazılı beyaz önlükler giyen grup adına TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Seyfettin Atar açıklama yaptı. Hükümetin hazırladığı son torba yasanın 'İmar Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı' olduğunu anımsatan Atar, bu tasarı ile 13 yasada onlarca değişiklik yapılmasının öngörüldüğünü belirten Atar, bunların içinde TMMOB Yasası'nın da bulunduğunu söyledi. Tasarının, mühendislik, mimarlık, şehir planlama hizmetleri ve bunlarla doğrudan bağlantılı olan kentsel, kırsal, kültürel ve doğal varlıkları kapsadığına işaret eden Atar, "Kamuya ve halka ait varlıklara el konulması ve arazi-mülkiyet düzenlemeleri üzerinden iktidarın denetimindeki inşaat sektörünün bir rant alanı olarak biçimlendirilmesi ana amaçtır. Bu nedenle biz mühendis, mimar, şehir planlama örgütleri olarak, 'Ülkemize, Halkımıza, Mesleğimize, Örgütümüze Sahip Çıkıyoruz' içerikli bir kampanya yürütüyor ve halkımızın desteğini bekliyoruz. Bu kapsamda, kentlerin yaşanabilir, planlı ve sağlıklı hale gelmesi, ormanlarımızın, tarım arazilerimizin, kıyılarımızın, suyumuzun, bütün doğal çevremizin korunması ve ranta açılmaması için torba yasa tasarısını hep birlikte reddedelim" dedi.

Grup, Atar'ın açıklamasının ardından Kuvayi Milliye Caddesi'ne çıkarak, vatandaşlara broşür dağıtıp, torba yasanın çıkmaması için halktan destek istedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title