Haberler

Mersin Valisi Çakacak'tan Değerlendirme Toplantısı

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, kentte görev yapan kaymakamlarla bir araya gelerek, yatırım ve hizmetlerle ilgili değerlendirme toplantısı yaptı.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, kentte görev yapan kaymakamlarla bir araya gelerek, yatırım ve hizmetlerle ilgili değerlendirme toplantısı yaptı.

Mersin Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çakacak, makamında gerçekleşen toplantıda, kamu güvenliğine yönelik olarak Mersin genelinde yapılan arama ve yol kontrolü uygulamalarının güvenlik açısından çok etkili sonuçlarının olduğunu belirtti.

Kontrol ve denetimlerin titizlikle takip edilmesi gerektiğine dikkati çeken Çakacak, özellikle okul çevrelerinde alınan tedbirlerin ve denetim faaliyetleri hususunun üzerinde durulması gerektiğini kaydetti.

Okul yöneticileriyle gerçekleştirilecek olan toplantılarla bu tedbir ve denetimlerden daha etkili sonuçlar alınabileceğini aktaran Çakacak, şöyle devam etti:

"Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın güvenliği için alınan bu tedbirlerin kaymakamlar tarafından bizzat takip edilmesi gerekiyor. Yaşanan terör olayları nedeniyle doğu ve güneydoğu illerinden Mersin'e göç etmek zorunda kalan yoksul ve yoksun ailelerin çocuklarının eğitim ihtiyaçlarının da yakından takip edilmesi için her türlü tedbirin alınmasını oldukça önemli. Uyuşturucu madde bağımlılığı ile ilgili proje hazırlanmasında ve yeni projelerin hazırlanmasında Mersin Valiliği olarak her zaman destekçi olacağız. Madde bağımlılarının eğitim, spor, tiyatro ve müzik gibi alanlara yönlendirilmesi amacıyla düzenlenecek proje bazlı faaliyetler madde bağımlılarının topluma kazandırılması konusunda faydalı olacaktır."

Çakacak ayrıca, gerçekleştirilen denetim faaliyetlerinin sıklaştırılması konusunda kaymakamlara talimat verdi.

Toplantının ikinci bölümü ise Mersin Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ergün Ünlü, Mersin Tüm Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı Şeref Bolat ve Türkiye Muhtarlar Federasyonu Mersin Şubesi Başkanı Halil İbrahim Soysal ile EnerjiSA Mersin Bölge Müdürü Tayfun Sevindik'in de katılımıyla devam etti.

Muhtarların dile getirdiği en büyük sorunun elektrik kesintisi olduğunu ifade eden Çakacak, bu yıl Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın da büyük destekleriyle TEDAŞ'tan 100 milyon lirayı geçen bir yatırım aldıklarını belirtti.

Konunun en doğru şekilde anlaşılması amacıyla EnerjiSA Mersin Bölge Müdürünün de toplantıya davet edildiğini aktaran Çakacak, daha sonra muhtarların talep ve sorunlarını dinledi.

Kaynak: AA / Güncel

Özdemir Çakacak Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title