Haberler

Mersin Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni

Rektör Prof. Dr. Aydın: "Üniversitemiz artık başarıyı yakalamış durumdadır"

Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ) akademik yılın açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Üniversite yerleşkesindeki Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, üniversiteyi ve akademik çalışmaları anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Suha Aydın, görevde olduğu süre boyunca üniversitede yapılan yenilikleri anlattı.

MEÜ'nün kuruluşunun 22. yılını kutladıklarını söyleyen Aydın, "Yaşıtlarına göre çok ilerde olan, köklü bir üniversite olma yolunda büyük adımlar atan bu üniversitenin rektörü olmanın onur ve gururunu taşıyorum. Bu noktaya gelmemize katkı sağlayan, emek veren herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Aydın, üniversiteyi geleceğe taşıyacak çalışmalara imza attıklarını ifade ederek, "Üniversitemiz artık başarıyı yakalamış durumdadır. Kaliteden ödün vermeden, öğrencilerimizle, akademik ve idari personelimizle, ayrıca kentimizle birlikte başarı grafiğimizi yükseltme çabasında olan üniversitemiz, ulusal ve uluslararası alanda örnek olmayı kendine ilke edinmiştir" diye konuştu.

Akademik çalışmalar sırasında Atatürk ilke ve devrimlerinden taviz vermediklerini kaydeden Aydın, "Daha iyiyi, daha güzeli hep birlikte tüm Mersin Üniversitesi ailesi olarak gerçekleştireceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, akademik yıl açılışı dolayısıyla tören yapıldığı sırada yerleşke içerisinde toplanan bir grup, Kobani'de (Ayn el Arap) yaşanan olayları protesto etti.

Pankartlar eşliğinde slogan atarak yürüyen grup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı. - Mersin

Kaynak: AA / Güncel

Mersin Üniversitesi Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title