Haberler

Mersin Uluslararası Müzik Festivali 24 Mayıs'ta Dünya Starlarıyla Başlıyor

Mersin Uluslararası Müzik Festivali, 24 Mayıs 2014 tarihinde başlıyor.

Mersin Uluslararası Müzik Festivali, 24 Mayıs 2014 tarihinde başlıyor. Bu yıl 13. kez merhaba diyecek olan Mersin Müzik Festivali iki hafta sürecek. Festivalde, aralarında "aşkın tutkulu sesi' olarak kabul edilen İspanyol sanatçı Buika'nın yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası,I Musici Di Roma'nın da aralarında bulunduğu yerli ve yabancı 251 sanatçı sanatseverlerle buluşacak.

24 Mayıs'ta,1951 yılında kurulan ve Avrupa'nın seçkin orkestraları arasında yer alan "I Musici Di Roma Orkestrası'nın vereceği konserle başlayacak festival, 7 Haziran 2014 Cumartesi günü Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın kapanış gala konseriyle sona erecek. Kapanış gala konserinde Amerikalı soprano Angel Joy Blue solist olarak yer alırken, orkestranın şefliğini Türkiye'nin yakından tanıdığı İtalyan Antonio Pirolli yapacak.

-TANITIM ETKİNLİKLERİ DÜZENLENECEK-

Mersinli sanatseverleri iki hafta boyunca müziğe doyuracak olan festival öncesinde tanıtım etkinlikleri düzenlenecek. Bu etkinlikler arasında yer alan "Bir Gelenek, Bir Beste Yarışması" bu yıl "Mersin Üç Güzeller İçin Müzik Arıyor" temasıyla dördüncü kez düzenlenecek. Beste yarışmasında piyano, keman ve viyolonsel üç güzelleri temsil edecek. "Nevit Kodallı Çoksesli Korolar Şenliği"ne Türkiye'nin dört bir yanından 60'a yakın koro katılacak. Bu etkinlikler kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'nün köklü kurumu Devlet Halk Dansları Topluluğu da festivalde yer alacak

-DÜNYA SANATÇILARI MERSİN'DE-

Festival boyunca birbirinden ünlü yerli ve yabancı sanatçılar konser verecek. Arap-Hint müziğinin önde gelen isimleri arasında yer alan Yair Dalal festivalde, ünlü keman sanatçısı Cihat Aşkın ve perküsyon ustası Erez Mounk ile biraraya gelerek konser verecek.Yurtiçi ve yurtdışında verdiği konserlerle Türkiye'nin sanat elçisi olmayı başaran Gülsin Onay festivalde, Mersinli sanatseverlere müzik ziyafeti sunacak. Türkiye'nin önde gelen müzik sanatçılarından Bülent Ortaçgil de, sevilen şarkılarını Kanlıdivane ören yerinde Mersinli sanatseverler için seslendirecek.

-KEMANIN YÜKSELEN YILDIZLARI-

İngiltere'nin genç star keman sanatçılarından Charlie Siem de festival kapsamında ilk kez Mersin'e gelecek. Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası'nın Charlie Siem ile buluşacağı konser, orkestra şefi İbrahim Yazıcı'nın yönetiminde olacak.Flamenko ile Caz'ı bir araya getirerek, Flamenko'yu farklı boyutlara taşıyan ve dünya müziğine yepyeni bir tarz kazandıran Buika, duygu ve anlam yüklü şarkılarıyla Mersinli sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Prof. Nevit Kodallı, "Yükselen Yıldızlar' akşamında Latin Katolik Kilisesi'nde keman repertuarının en güzel eserlerine yer verecek. Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı'ndan mezun olan ve sanat yaşamına Berlin'de devam eden kemanın genç yıldızı Hasan Gökçe Yorgun ve öğrenimi devam etmesine rağmen yurtiçi ve yurtdışında konser teklifleri alan Veriko Tchumbridze de festival kapsamında konser verecek. Dünyanın birçok yerinde konser veren klasik gitarın usta sanatçısı Christina Sandsengen, bu kez gitarıyla Mersinlilere seslenecek.

NÇ/HF

Kaynak: ANKA / Güncel

Çukurova Mersinli Türkiye Roma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title