Haberler

Mersin 'Sınavların Yılda Birden Fazla Yapılmasını Sağlayacağız'

Elvan: PYD bir terör örgütüdür ve müttefiklerimizden de buna uygun davranış bekliyoruz (3) 'SINAVLARIN YILDA BİRDEN FAZLA YAPILMASINI SAĞLAYACAĞIZ' Mersin Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Tüp Bebek Merkezi'nin açılışını eşi Zeliha Elvan ile birlikte yapan Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, üniversite sınavlarının yılda birden fazla yapılması için çalıştıklarını söyledi.

Elvan: PYD bir terör örgütüdür ve müttefiklerimizden de buna uygun davranış bekliyoruz (3)

'SINAVLARIN YILDA BİRDEN FAZLA YAPILMASINI SAĞLAYACAĞIZ'

Mersin Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Tüp Bebek Merkezi'nin açılışını eşi Zeliha Elvan ile birlikte yapan Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, üniversite sınavlarının yılda birden fazla yapılması için çalıştıklarını söyledi. Elvan, "Yüksek öğretime giriş sınavlarını yılda birden fazla yapılmasını, 2016 yılında yapacağımız çalışmalarla temin edeceğiz. Üniversitelerin öğretim ve araştırma kapasitesini arttıran, girişimcilik ve yenilikçilik alanında faaliyetlerin önüne açan, bilimsel özerkliği, rekabeti ve topluma karşı sorumluluğu olan bir Yüksek Öğretim Kanunu çıkaracağız. Özellikle Yüksek Öğretim Kurumu, anayasada zikredilmesi nedeniyle bizler özel kesimin üniversite kurmasına maalesef anayasa gereği izin veremiyoruz. Vakıflar aracılığıyla üniversite kuruluyor. Anayasa değişikliği ile bunun önüne geçeceğiz. Akreditasyon çalışmalarının düzenlenmesi için Yüksek Öğretim Kalite Kurulu kuracağız. Meslek Yüksekokulu mezunlarının diplomalarında yer alan program adları ile meslek tanımlamalarındaki farklılıklar giderilecek" dedi.

SOSYAL GÜVENLİK REFORMU

Sağlık alanında sıkıntılı bir sürecin geride bırakıldığını kaydeden Elvan, şöyle konuştu:

"1960 yılından itibaren gelen her hükumet, sosyal güvenlik reformu yapacağını ifade ediyordu ama bizden önceki hiçbir hükumet bu reformu yapma cesaretini gösteremedi. Bizim içimizde bile bu reformun yapılamayacağını ifade edenler oldu. Bizlerin kararlılığı ve destek ile bu reformu gerçekleştirdik. Bu gün ülke dışından, Avrupa'dan çok sayıda hasta geliyor Türkiye'ye. Dünyada her alanda rekabet edebilecek tıp alanındaki öğretim üyelerimizle dünyaya hizmet sunan bir ülkeyiz. Öte yandan, ilk, orta ve lise düzeyince öğretmenlerimize yönelik 'Ulusal Öğretmen Stratejisi'ni hayata geçireceğiz. Çalışmalar son aşamaya gelmiş durumda."

Konuşmaların ardından Elvan, beraberindekilerle birlikte Mersin Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Tüp Bebek Merkezi'nin kurdelesini keserek açılışları gerçekleştirdi. Açılışa, Vali Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Ak Parti Mersin Milletvekilleri Bülent Tezcan ve Hacı Özkan da katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mersin Üniversitesi Bebek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title