Haberler

Mersin Şehitliğinde Hüzünlü Tören

Mersin Şehir Mezarlığı’nda 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 101. yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Mersin Şehir Mezarlığı'nda 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101. yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Törenin ardından gerçekleştirilen şehitlik ziyaretinde duygusal anlar yaşandı.

Mersin Şehir Mezarlığı'ndaki törene; Vali Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, CHP'li milletvekilleri Hüseyin Çamak ve Serdal Kuyucuoğlu ile çok sayıda rütbeli askeri personel, şehit ve gazi yakınları katıldı.

Şehitlik anıtına çelenklerin sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören Deniz Binbaşı Suat Gökçay Gökmen'in günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. Yaklaşık 30 yıldır olduğu gibi bugün de terörle mücadelenin devam ettiğini belirten Türkiye Harp Malulü Gazileri Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Mersin Şube Başkanı Cengiz Sevinç ise her gün yeni şehit haberleriyle kahrolduklarını söyledi. Şehirlere inen terör örgütünün hain tuzaklarla canlar almaya devam ettiğini vurgulayan Sevinç, "Polis, asker, korucu ve lojman patlamalarıyla bebekleri bile şehit eden eli kanlı katillere hak ettikleri cezayı Türkiye Cumhuriyeti'nin vereceğinden hiçbir zaman şüphe duymadık. Terörle mücadelede sonuna kadar yanlarında olduğumuzu Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet mensuplarının bilmesini isteriz. Sivil toplum örgütleri şu an güneydoğuda süren PKK'nın yapmış olduğu silahlı eylemlere tepki göstermek için daha ne kadar bekleyecek. Gencecik fidanlar uzuvlarını kaybedip gazi olurken, şehadet şerbeti içen yiğitlerimiz kara toprağa düşerken daha ne kadar duyarsız kalacak. 'Ateş düştüğü yeri yakar' ne güzel bir atasözüdür. Bu ateş sizlerin de yüreğine şehirlerin göbeğinde patlayan bombalardan biriyle düşmesini istemiyorsanız, teröre ve terör örgütlerine dur demeli, şehitlerimize sahip çıkmalısınız" dedi.

Ardından şehitlik defterini imzalayan Mersin Valisi Özdemir Çakacak, şehitlere hitaben şu ifadeleri kullandı: "Aziz şehitlerimiz. Gösterdiğiniz eşsiz kahramanlıklar ve canınızı dahi feda etmekten kaçınmayarak yaptığınız fedakarlıklarla, dünyada eşine az rastlanır şekilde kazandığınız büyük bir zaferle bu toprakları bizlere vatan kıldığınız için sizlere minnettarız. Milletimizi tarih sahnesinden silmek isteyen düşmanlarımıza karşı Gazi Mustafa Kemal önderliğinde, güçlü inancınız, vatan aşkınız ve özgürlük tutkunuzla kazandığımız bu destansı zaferle ile tüm dünya milletlerine örnek oldunuz. Vatanımız uğruna milletimiz için yaptığınız bu fedakarlıkları asla karşılıksız bırakmayacak, sizlerden miras aldığımız birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunu bu topraklarda ölümsüz kılacak ve ülkemizi her geçen gün çok daha ileri noktalara taşıyacağız."

Mersin Mezarlığı'ndaki tören daha sonra şehitlik ziyaretiyle devam etti. Vali Özdemir Çakacak ve beraberindekiler, şehit mezarlarına kırmızı karanfil koyarak şehit yakınlarına sabır diledi. Bu arada son 1,5 aylık dönemde terörle mücadelede şehit olan Piyade Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa, Jandarma Üsteğmen Emrah Şahin, Jandarma Uzman Çavuş Recep Aslan, Jandarma Astsubay Ömer Koca ve özel harekat polisi Veysi Kakı'nın yakınları, mezar başında gözyaşı döktü. Acıları henüz çok taze olan aileler, evlatlarının mezarı başında dua etti. Şehit Jandarma Astsubay Ömer Koca'nın eşi Funda Koca ise eşinin mezarı başına, sadece bir kere görebildiği 1 aylık oğlu Muhammed ile gelerek dua etti. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Zaferi Özdemir Çakacak Ömer Koca Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title