Haberler

Mersin Şehir Mezarlığı'nda Barış Duası

Mersin'de Kurban Bayramı'nın ilk günü semavi dinlere mensup kişilerin mezarlarının bulunduğu Şehir Mezarlığı'nda 'Geleneksel Dua Töreni' kapsamında biraraya gelen Müslüman ve Hıristiyan din adamları, barış dileğinde bulundu.

Mersin'de Kurban Bayramı'nın ilk günü semavi dinlere mensup kişilerin mezarlarının bulunduğu Şehir Mezarlığı'nda 'Geleneksel Dua Töreni' kapsamında biraraya gelen Müslüman ve Hıristiyan din adamları, barış dileğinde bulundu.

Şehir Mezarlığı'ndaki törene Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, Kültür ve Turizm İl Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Coşkun Teymur, Mersin İtalyan Katolik Kilisesi Ruhani Liderinden Roberto Ferrari, İtalyan Katolik Rahibi Pavel Şzymala, mezarlık imamı Orhan Altın ile çok sayıda vatandaş katıldı. Mersin Tasavvuf Müziği Derneği Başkanı Ahmet Coşar ve ekibinin de katılımı ile ilahiler ve duaların okunduğu törende konuşan Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Coşkun Teymur, Mersin'in mozaik bir kent olduğunu belirterek, "Bu mozaiğin her parçası ayrı ve eşsiz bir değerdedir. Ancak ve ancak bütün parçaları bir araya geldiği zaman mozaiğin muhteşem güzelliği gözler önüne serilebilir. Bunun en anlamlı ve güzel örneğini Mersin Mezarlığı'nda bulabilirsiniz" dedi

İtalyan Katolik Rahibi Pavel Şzymala ise dünyada sevgi ve barışın hüküm sürdüğü bir yıl dileğinde bulunarak, Katolik Kilisesi olarak halkın Kurban Bayramı'nı en içten dileklere kutladığını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise dünyada ve Türkiye'de Mersin'in ayrıcalıklı bir kent olduğunu belirterek, "Yaşarken bu dünyayı hor kullanmadan eşit paylaşmak ve herkesin birbirinin inancına saygı, sevgi göstermesi en büyük temennimizdir. Maalesef tarih boyunca bütün savaşlar dinler yüzünden çıkmıştır. İnşallah insanlık, aklını başına toplayacaktır. Bugün bir bayram günü olmasına rağmen, insanların aynı dini kabul etmelerine rağmen çeşitli düşünce ayrılıklarından insanların birbirini boğazladığı bir dönemden geçiyoruz. Gidecek başka bir dünyamız yok. Bu dünyayı yer altı, yer üstü ile birlikte paylaşmak mecburiyetindeyiz. Dolayısıyla bu paylaşımda, bu hoşgörü de sevgi ve saygıda insanların bir araya gelmesi için ve yaşamı paylaşması için bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Kocamaz ve Turizm İl Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Coşkun Teymur, Mersin İtalyan Katolik Kilisesi Ruhani Liderinden Roberto Ferrari, İtalyan Katolik Rahibi Pavel Şzymala şehitliği ziyaret ederek, şehit mezarlarına kırmızı gül bıraktı. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Burhanettin Kocamaz Kurban Bayramı Mersin Politika Güncel Haberler

title