Haberler

Mersin İlmekler Bebekler İçin Atıldı

İlmekler bebekler için atıldı Gülhan DEMİRCİ/MERSİN, (DHA)-MERSİN'in merkez Mezitli Belediyesi'nce hayata geçirilen 'Hoş Geldin Bebek' projesi kapsamında düzenlenen 'Yününü, milini al sende gel' kampanyasında gönüllü kadınlar, yeni doğacak bebeklere hediye edilmek üzere kazak, yelek, çorap gibi giyecekler örüyor.

İlmekler bebekler için atıldı

Gülhan DEMİRCİ/MERSİN, (DHA)-MERSİN'in merkez Mezitli Belediyesi'nce hayata geçirilen 'Hoş Geldin Bebek' projesi kapsamında düzenlenen 'Yününü, milini al sende gel' kampanyasında gönüllü kadınlar, yeni doğacak bebeklere hediye edilmek üzere kazak, yelek, çorap gibi giyecekler örüyor.

Kadın Üretici Pazarı'nda düzenlenen etkinliğe katılan gönüllü kadınlar, ilçede yeni doğacak bebeklere hediye edilmek üzere örgü ördü. Katılımcılar arasında 85 yaşındaki Semahat Özdamar'ın ilerlemiş yaşına rağmen bebek battaniyesi örmesi ise takdir topladı. Büyük bir mutlulukla örgü çalışmalarını sürdüren kadınlar, ilçede yaşayan tüm kadınları örgü örmeye davet etti.

Mezitli Belediyesi Gönüllüleri Komite Başkanı Aysel Kaydu, yeni doğmuş bebeklere yönelik gerçekleştirilen 'Hoş Geldin Bebek' projesiyle tüm Türkiye'ye örnek olacak bir davranış sergilendiğini belirterek, "Gerçekleştirdiğimiz etkinlikte kadınlar, çeşitli örgü ürünleri yaparak marifetlerini ortaya koydu. Bu ürünler arasında yün kazak, yelek, çorap gibi çeşitli giyecekler örüldü. Örülen ürünler öncelikle yeni doğan bebeklerin yanı sıra, ihtiyaç sahibi ailelere hediye edilecek. Kadınlar minik ayaklar için tek yürek olup, hünerlerini sergiledi" dedi.

Temel belediyeciliğin ötesinde bir hizmet sunmaya çalıştıklarını ifade eden CHP'li Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise şunları söyledi:

"Ailelere yeni bir bireyin katılması her zaman heyecan ve mutluluk kaynağıdır. 'Hoş Geldin Bebek' projesiyle ebeveynleri küçük de olsa destekliyoruz. Mezitli'yi her zaman büyük bir aile olarak görüyoruz. Büyük ailemize katılan her yeni çocuk, bizim çocuğumuzdur. Öte yandan ailelerin mutluluklarına mutluluk, heyecanlarına da ortak olmuş olacağız. Onların bu dayanışma ruhu beni oldukça mutlu etti."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mezitli Bebek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title