Haberler

Mersin İdmanyurdu, Sivasspor Galibiyeti ile Hayat Buldu

Mersin İdmanyurdu, kendisi gibi ligde kalma mücadelesi veren Medicana Sivasspor'u 1-0 yenerek büyük moral buldu.

Mersin İdmanyurdu, kendisi gibi ligde kalma mücadelesi veren Medicana Sivasspor'u 1-0 yenerek büyük moral buldu.

Kırmızı Lacivertliler'in mutlak galibiyet için çıktıkları maçta, Mersin Stadyumu'nun büyük ölçüde boş kalması üzüntü yarattı. Ligde kalma savaşı veren Mersin İdmanyurdu'nun Medicana Sivasspor maçında tribünler boş kaldı. 25 bin kişilik Mersin Stadyumu'nda oynanan mücadele öncesi, hafta içi yapılan anons ve çağrılar sonrası ilginin yoğun olması beklenirken ancak 4 bin 700 civarında seyircinin maça gelmesi büyük hayal kırıklığı yarattı.

TARAFTARIN KÜSMEYE HAKKI YOK

Maçtan sonra konuşan Teknik Direktör Ümit Özat'da, taraftarın önemli maça ilgi göstermemesinin büyük üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek şunları söyledi:

Maça gelen taraftara teşekkür ediyorum, ama gelmeyenlerin neden bizi yalnız bıraktıklarını bilmiyorum. Bir babanın evladına küsme hakkı yoksa, Mersin taraftarının da takımına küsme hakkı yoktur. Bir tepkileri varsa bana göstersinler, futbolcu kardeşlerime değil. Ben alışkınım zaten tepkilere" dedi.

SONUNA KADAR MÜCADELE VERECEĞİZ

Mersin İdmanyurdu Camiası'nın 91 yıllık büyük bir camia olduğunu, bir tek tesis eksiği olduğunu hatırlatan Özat, "Bu da başarı gelirse tamamlanacak bir şey. Yönetim ve oyuncuların çabalarını görüyorum. Geldim geleli ilk defa çocuklarımı görmeye gideceğim. Önümüzdeki 10 haftada bu takımın başarısı için bu beraberliği sürdürün. Sonuna kadar bu mücadeleyi vermek gerekir. Çocuklar yaptıkları mücadeleyle düşmeyi hak etmiyorlar. Bir hafta biz onlar için çalışıyoruz bir gün de onlar bizim için çalışıyor. Onların çok daha iyi şeyler yapacağına inanıyorum. Önümüzdeki 10 maçın 5'ini alıp bir iki tane de beraberlik getirirsek ligde kalacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Tita'nın takıma katılmasıyla ilk defa geldiğimiz günden bu yana tam kadro çalışacaklarını da hatırlatan Özat şunları söyledi:

"Futbol matematik değil, her zaman iki kere iki dört etmiyor. Kötü oynayan takımdan kötü bir gol yiyince o takımı diriltiyorsunuz. Nitekim Osmanlıspor ve Torku Konyaspor maçlarında duran toptan iki gol yedik, çalışmamıza rağmen. Futbol böyle bir şey, yendiğin zaman doğru yapmış oluyorsun. Halbuki yendiğimiz zaman neleri yanlış yaptığımıza bakmamız lazım. Yenilince hata bulmak kolay oluyor. Bir potansiyeli var bu takımın, bunu artırmak oyuncuların ve yöneticilerin elinde. Başarı ve başarısızlık bir bütündür. İnsanlar zenginleşince kapitalist fakirleşince komünist oluyor. Bu takım düşerse Allah korusun düşürdüğümüz ilk takım olacak. Biz bunu ağzımıza almadan bu takımın ligde kalması için elimizden geleni yapacağız."

TRİBÜNDE BÜYÜK SEVİNÇ

Mersin İdmanyurdu'nun hayati galibiyetine türbinlerde tanıklık eden Vali Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile Mersin İdmanyurdu Başkanı Hüseyin Çalışkan büyük sevinç yaşadılar. Mersin İdmanyurdu'nu ayakta alkışlayan üçlü, elde edilen galibiyetle büyük mutluluk yaşadılar.

TAKIMINI SIRTLADI

Haftalardır sakat olduğu için yeşil sahalardan uzak kalan Welliton, ikinci yarıda Pedriel'in yerine oyuna alınmasından sonra 62'nci dakikada Nakoulma'nın yarattığı pozisyonda fileleri havalandırarak takımına hayat veren golü attı. Welliton attığı golden sonra formasını çıkartarak sevincini taraftarları ve takım arkadaşlarıyla paylaştı.

- Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mersin İdmanyurdu Ümit Özat Sivasspor Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title