Haberler

Mersin İdmanyurdu'nda Hedef Süper Lig

PTT 1. Lig'de sezonu 6. sırada tamamlayarak Play-Off oynamaya hak kazanan Mersin İdmanyurdu'nun hedefi, tüm maçlarını kazanarak yeniden Süper Lig'e çıkmak.

PTT 1. Lig'de sezonu 6. sırada tamamlayarak Play-Off oynamaya hak kazanan Mersin İdmanyurdu'nun hedefi, tüm maçlarını kazanarak yeniden Süper Lig'e çıkmak.

PTT 1. Lig'de 2013-2014 sezonu 38 haftalık lig grubu karşılaşmaları tamamlandı. Dün sona eren müsabakalar sonucu Spor Toto Süper Lig'e doğrudan yükselen takımlar İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Balıkesirspor olurken, 3. takımın belirleneceği play-off eşleşmeleri ise Orduspor- Mersin İdmanyurdu ve Ankaraspor - Samsunspor şeklinde gerçekleşti. Play-off yarı final müsabakalarında ilk maçını 9 Mayıs tarihinde kendi sahasında Orduspor ile oynayacak olan Mersin İdmanyurdu'nda hedef mutlak galibiyet.

Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, İHA muhabirine yaptığı özel açıklamada, takım olarak sezonu kendilerine yakışmayan bir yerde bitirdiklerini söyledi.

Sezona başlarken, koydukları hedefin doğrudan Süper Lig olduğunu belirten Kahramanlı, "Ancak geriye dönüp baktığımızda 'yazık, günah, vah vah' dediğimiz maçlar oldu. Eğer o maçları kazanabilseydik, bugün bunları konuşmuyor olurdu. Maalesef istediğimiz yapamadık. Tabi buraya gelmek de kolay değil. 19 takım arasında ligi 6. sırada tamamlayarak Play-Off oynamaya hak kazandık" dedi.

"BU BİZİM KADER MAÇIMIZ"

Bundan sonraki sürecin çok önemli olduğunu ve bu sürecin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Kahramanlı, "Play-Off yarı final'de 9 Mayıs Cuma günü Orduspor ile oynayacağımız karşılaşmaya tüm Mersinlileri davet ediyoruz. Anamur'dan Çamlıyayla'ya kadar herkesin gelerek Mersin Stadyumu'nu doldurmasını ve takımlarına destek vermesini bekliyoruz. Bu bizim kader maçımız olacak. O nedenle hiç olmadığı kadar birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. El birliği, güç birliği yaparsak başarabiliriz. Mersin İdmanyurdu'nun buradan çıkması lazım. Çünkü Mersin İdmanyurdu bunu hak ediyor, Mersin İdmanyurdu'nun yeri Süper Lig" diye konuştu.

Bu konuda herkese olduğu gibi futbolculara ve teknik heyete de büyük görev düştüğünü vurgulayan Kahramanlı, "Böyle bir fırsatı bir daha yakalayamayabiliriz. O nedenle herkes bu konuda görev ve sorumluluk almalı. Futbolcu ve teknik heyetimizin de bunun bilincinde olduğunu ve buna göre hareket ettiklerini düşünüyorum. Bu hafta Mersin İdmanyurdu'na maddi destek sağlayabilmek için bir gece planladık. Tek sefere mahsus olmak üzere 15-20 bin adet kombine bilet bastırdık. İnşallah o gece herkes takımına destek verecek ve arzu ettiğimiz sonucu alacağız. Bu bize moral olacak. Bugüne kadar bunlar yapılmamıştı. Bu konuda bize destek olan Sayın Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu ve Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz'a da teşekkür ediyoruz. Birlik ve beraberliği yakaladık, güç birliği yaptık. İnşallah emeklerimiz boşa çıkmayacak" dedi.

Play-Off maçları öncesi futbolculara ödeme yapacaklarını, bunun yanı sıra Süper Lig'e çıkma priminin de oyuncu başına 150-200 bin lira civarında olduğunu hatırlatan Kahramanlı, "Tabi işin maddi boyutu önemli ama bir yanda da itibar, şeref var. Şu süreçte futbolcularımızın tek düşüncesi Play-Off'tan çıkarak Süper Lig'e yükselmek olmalıdır. Biz buna inanıyoruz, onlara da güveniyoruz. Herkesin de inanmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"ŞEHİR AYAĞA KALKMALI"

Yönetim olarak, takım olarak Süper Lig'e çıkacaklarına inandıklarını vurgulayan Kahramanlı, "Şehrin de buna inanmasını ve ayağa kalkmasını bekliyoruz. Dün amatör ligde mücadele veren Niğde Belediyespor'u grupta ile izledik. Mersin'deki 3. lige yükselme maçında kentin tüm dinamiklerinin kenetlendiğini gördük. Biz Süper Lig mücadelesi veriyoruz ve onların yaşadığı heyecanın 10 katını yaşamalıyız. Bun bekliyor ve görmek istiyoruz" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Mersin İdmanyurdu Ali Kahramanlı Orduspor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title