Haberler

Mersin - Ev Kadınları ve Kız Çocuklarına Kanserde Erken Teşhis Anlatıldı

Ev kadınları ve kız çocuklarına kanserde erken teşhis anlatıldı Mersin'de ev hanımları ve çocuklara kanserde erken teşhis eğitimi verildi.

Ev kadınları ve kız çocuklarına kanserde erken teşhis anlatıldı

Mersin'de ev hanımları ve çocuklara kanserde erken teşhis eğitimi verildi.

Toroslar Belediyesi ile Rotary Kulübü ortaklığında 'Erken tanı hayat kurtarır' başlığında düzenlenen eğitim, Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Eğitime katılan ev hanımları ve çocuklar, meme kanseri ile rahim ağzı kanseri hakkında bilgilendirildi.

Eğitimde ilk olarak sunum yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Mustafa Belle, her 8 kadından birinin meme kanseri olduğuna işaret ederek, meme kanserinin erken teşhis edildiği takdirde korkulacak bir hastalık olmadığını söyledi. Meme kanserinin kadınlarda en sık görülen kanser türü olduğunu belirten Belle, "Her kadının meme yapısı kendisine aittir, tıpkı parmak izi gibi. Kadınların kendi memelerini anatomik olarak tanımaları şart. Kanser hakkında bilgilenmesi lazım. Meme kanserinde erken tanı koyulursa, yüzde 90'a varan iyileşme görülüyor. Meme hastalıklarının yüzde 90'ı iyi huyludur. Amacımız ilk aşamada meme kanserini yakalamak. Erken teşhis edilen meme kanserlerinin tamamına yakını iyileşir" diye konuştu.

Meme kanseri riskini artıran faktörlere de değinen Belle, "İlk çocuğun ileri yaşta olması bir risk faktörüdür. Hızlı yaşam bir risk faktörüdür. Fast food tüketmek, obezite risk faktörlerindendir. Erken teşhiste kısıtlı bir ameliyat yapılır ve kadın memesini kaybetmez. Geç olursa ameliyatın boyutu büyür ve kadın memesini kaybedebilir" dedi.

ÇOK SAYIDA CİNSEL PARTNER RİSKİ ARTIRIR

Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Atıl Aktaş ise, rahim ağzı kanseri hakkında bilgi vererek şunları söyledi:

"Ben 10 dakikadır sahnedeyim ve maalesef 5 kadın hayatını kaybetti bu sürede. Rahim ağzı kanseri erken safhada hiçbir belirti vermiyor. Kanser olmadan hiç bir belirti görünmüyor. Hiçbir şikayetiniz olmasa bile bir kadın doğum uzmanına başvurun, tarama testi yaptırın. Belirtiler ilerleyen aşamalarda ortaya çıkıyor. Anormal kanamalar, ilişki sonrası kanama, ara kanama, kasık ağrısı, bol miktarda akıntı belirtilerden önemlileridir. Çok sayıda cinsel partner riski yükseltir. Eşlerin de çok partnerli olması kadın için risk. Bel soğukluğu, frengi ve genital uçuk gibi hastalıkları geçiren kadınlar dikkatli olmalı. 9 yaş ile 46 yaş arası, kansere yol açan virüse karşı aşı olmak da çok önemli."

Programın sonuna katılan Toroslar Belediye Başkanı MHP'li Hamit Tuna ise, bu tür eğitim ve tarama çalışmaları ile kadınların kanser riskinden maksimum derece korunmasını amaçladıklarını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Toroslar Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title