Haberler

Mersin'de Yine Denizde Can Pazarı

Güncelleme:

Mersin'de 200 kaçak göçmenin KKTC'ye bir tekne ile gitmeye çalışırken batma tehlikesi atlatıp kurtarılmasından bir gün sonra yine aynı sahneler ortaya çıktı.

Mersin'de cumartesi günü 200 kaçak göçmenin KKTC'ye bir tekne ile gitmeye çalışırken batma tehlikesi atlatıp kurtarılmasından bir gün sonra yine aynı sahneler ortaya çıktı. 131 Suriyeli kaçak göçmenin bulunduğu balıkçı teknesi su almaya başlayınca, denizde can pazarı başladı. Aralarında çocukların da bulunduğu kaçaklar Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın helikopter destekli operasyonuyla kurtarıldı.

Dün sabah saatlerinde tekneyle Mersin'den ayrıladıkları öne sürülen bir balıkçı teknesinin denizde su almaya başladığı ve batma tehlikesi geçirdiği ihbarını alan Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı ekipleri hemen harekete geçti. Yapılan açıklamaya göre, 'Yiğit Kaptan-2' adlı teknenin yerinin tespit edilmesi ardından Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı'na ait 1 arama kurtarma gemisi ile 1 Ani Müdahale Botu hızla sevk edildi. Diğer limanlarda bulunan botlar ile sahil güvenlik helikopteri de destek amacıyla olay yerine yönlendirildi.

NEFES KESEN OPERASYON

Arama Kurtarma Gemisi 'TCSG Umut' ve Sahil Güvenlik Ani Müdahale botu, 16 metre uzunluğundaki tekne ile telsiz bağlantısı kurup bilgi aldı. Teknenin arızalı olduğunu, su almaya devam ettiğini ve içinde de çok sayıda göçmenin bulunduğunu öğrenen ekipler, kısa zamanda tekneye ulaştı. Batma tehlikesiyle karşı karşıya olan teknede adeta can pazarı yaşanırken, sahil güvenlik ekipleri ilk olarak tekneye çıkıp delikelere ahşap takoz çakıp su girişini önledi, ardından da tekne içine dolan suyun boşaltılmasını sağladı.

Helikopterin de havadan destek verdiği kurtarma operasyonunda teknede bulunan 98'i erkek, 12'si kadın, 21'i çocuk 131 Suriyeli Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi'ne alındı.

Bitkin ve aç olduğu belirtilen kaçak göçmenlere, getirildikleri Mersin Limanı'nda süt, meyve suyu, bisküvi ve yiyecek ikram edildi. Göçmenlerden hamile olan bir kadın ile kalp ameliyatı geçirmiş bir kişi sağlık ekipleri tarafından hastaneye götürülerek tedavi altına alındı. İşlemleri tamamlanan göçmenler, Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

OPERASYON KAMERADA

Suriyeli göçmenlerin kurtarılma anı ise Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından havadan ve denizden saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, teknede yaşanan can pazarı açıkça görülürken, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı'nca bu yıl içerisinde düzensiz göç ile bağlantılı olarak 826 arama kurtarma faaliyeti gerçekleştirilerek toplam 12 bin 410 göçmenin sağ olarak kurtarıldığı belirtildi.

Öte yandan teknenin ismi açıklanmayan kaptanın da kayıp olduğu belirtildi. Kaptanın nasıl kaçtığı bilinmezken, yakalanması için polis çalışma başlattı.

Mersin'de cumartesi yine teknenin kısmen alabora olması sonucu ortaya çıkan insan kaçakçılığında 200 dolayında Suriyeli kaçak göçmen kurtarılmış, ifadeleri alındıktan sonra Suriyeliler serbest bırakılmış, kaçak kaptan ile oğlu ile ilgili soruşturma başlatılmıştı. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sahil Güvenlik Komutanlığı Akdeniz Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title