Haberler

Mersin'de Sivas Olayları Protesto Edildi

Mersin'de çeşitli STK, dernek ve parti üyeleri, 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas Madımak Otel'de yaşanılan olayları protesto etti.

Mersin'de çeşitli STK, dernek ve parti üyeleri, 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas Madımak Otel'de yaşanılan olayları protesto etti.

Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Atatürk Evi önünde bir araya gelen çeşitli STK, dernek ve parti üyeleri, sloganlar atarak Sivas'ta yaşanan olayları 21. yıldönümünde protesto etti. Burada grup adına açıklamalarda bulunan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Mersin Şube Başkanı Saadet Bilir, "2 Temmuz 1993'de gözünü kin perdesi bürümüş bir grup cani tarafından yakılarak öldürülen şair, yazar, sanatçı, 35 demokrat aydınımızı unutmadık, unutmayacağız. Yitirdiğimiz o canları özlem ve saygıyla anıyoruz. Kaç yıl geçse de bu cinayetin hesabı mutlaka sorulacaktır, soracağız. O caniler, toplumcu görüşü nedeniyle 'yarin yanağından gayrı her şey ortaktır' dediği, özel mülkiyet yerine ortak mülkiyeti savunduğu için aydın din alimi Şeyh Bedrettin hakkında 'katil vaciptir' fetvası verip onu ipe çeken insanlardır" dedi.

Bu olayları yapanların cezasız kalmaması gerektiğini kaydeden Bilir, "Biliyoruz ki bu zihniyetin asıl amacı Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan laik, demokratik Türkiye Cumhuriyetimizi yıkmaktır. Ama bunu başaramayacaklardır. Emelleri kursaklarında kalacaktır. Ayrıca 2 Temmuz 1993 Madımak katliamından 3 gün sonra Erzincan ilimizin Kemaliye ilçesi Bağbağlar köyünde 28 vatandaşımızı kurşuna dizen, 5 vatandaşımızı ateşe atarak yakan hain PKK teröristlerini de lanetliyor, öldürülen vatandaşlarımızı saygıyla anıyoruz" şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Mersin Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title