Haberler

Mersin'de Sağlam Çocuk Akademisi ile Sağlam Gelecek

Mersin Büyükşehir Belediyesi, çocukların zihinsel, bedensel, duygusal ve sosyal gelişimlerini desteklemek amacı ile 'Sağlam Çocuk Akademisi Projesi'ni hayata geçirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, çocukların zihinsel, bedensel, duygusal ve sosyal gelişimlerini desteklemek amacı ile 'Sağlam Çocuk Akademisi Projesi'ni hayata geçirdi.

Proje ile zeka oyunları, psikolojik sağlamlık ve sosyal beceri kazandırma ve fit çocuk atölyesinde eğitim alan 5-12 yaş aralığındaki çocuklar, hem sosyal hem de fiziki alanda becerilerini geliştiriyor. Zeka oyunları atölyesinde çocukların zihinsel gelişimi için doğru akıl yürütebilme, stratejik düşünebilme ve hızlı hareket edebilmeleri için kurgulanmış özel oyunlar yer alıyor. Görsel algının geliştirilmesi, şekil zemin ilişkisi, strateji kurabilme ve analitik düşünebilme amacıyla Avrupa ülkelerinde eğitim yöntemi olarak kullanılan ve akademik çevrelerce onaylanmış 8 farklı akıl oyunu da atölyelerde ders olarak gösteriliyor.Psikolojik sağlamlık ve sosyal becerilerin geliştirilmesi için kurulan psikolojik sağlamlık ve sosyal beceri kazandırma atölyesinde ise duygu türleri, duygusal farkındalık, ret-kabul tepkileri, atılganlık ve özgüveni artırıcı eğitim ve etkinliklere yer veriliyor. Çocukların fiziki gelişimi için kurulan fit çocuk atölyesi de sağlıklı ve bilinçli bireylerin yetişmesine olanak sağlıyor. Psikolog ve uzmanlar eşliğinde eğitim veren Sağlam Çocuk Akademisi, 4 ayda toplam 75 çocuğa eğitim verdi. Dört hafta boyunca akademide eğitim alan öğrenciler 12 saatlik eğitimden sonra 'Sağlıklı Yaşam Uzmanı' sertifikasını almaya da hak kazanıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title