Haberler

Mersin'de Dolu Çiftçiyi Vurdu

Mersin’in Erdemli ilçesinde yoğun dolu yağışı çiftçiyi vurdu.

Mersin'in Erdemli ilçesinde yoğun dolu yağışı çiftçiyi vurdu. Yaklaşık 1,5 saat yağan dolu Ayaş Mahallesi ile Çanakçı mevkiinde kar manzaralarını andıran görüntüler oluşturdu. Dolu yağışı çiçek açan erik ve şeftali ağaçları ile narenciye ve açıkta çıkmaya başlayan sebzelere zarar verdi.

Erdemli Ziraat Odası ekipleri yağışın etkili olduğu bölgelerdeki çiftçilerin zararının belirlenmesi ve çiftçilere yardımcı olunması amacıyla çalışma başlattı.

Çiftçilerden Hüseyin Sezer, "Her şey Allah'tan. Dolu 1,5 saat yağdı. Hiçbir şeyimiz kalmadı" dedi.

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Ahmet Öğer ise çiftçilere geçmiş olsun dileğinde bulunarak, "Sigortalı olan çiftçilerimizin erik ve şeftali bahçesine yoğun bir dolu yağışı oldu, yaklaşık 1,5 saat. Gördüğü zararı yerinde tespit ettik. İyi ki sigortalanmış. Çiftçilerimizin bahçelerini sigortalatmalarından dolayı memnun olduk. Konunun takipçisi olacağız. Zararın karşılanması için elimizden gelini yapacağız. Çiftçilerimize geçmiş olsun diyoruz" diye konuştu.

Olası dolu yağışlarından etkilenmemek için ağaçlarının üzerine tül çeken bazı üreticiler de, dolu yağışıyla birlikte tüllerin üzerinde biriken doluyu sopa yardımıyla temizledi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çanakçı Erdemli Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title