Haberler

Mersin'de Aile Hekimlerinin Sözleşme Eylemi

Mersin'de nöbet tutmadıkları için sözleşmelerinin feshedildiğini ileri süren Aile Hekimleri Dr. Gürbüz Şen, Dr. Gürkan Aslan, Dr. Cengiz Alyeşil ve Dr. Ahmet Nurcan'a sivil toplum, meslek odaları ve sendikalar destek eylemi yaptı.

Mersin'de nöbet tutmadıkları için sözleşmelerinin feshedildiğini ileri süren Aile Hekimleri Dr. Gürbüz Şen, Dr. Gürkan Aslan, Dr. Cengiz Alyeşil ve Dr. Ahmet Nurcan'a sivil toplum, meslek odaları ve sendikalar destek eylemi yaptı. Ancak eylem sırasında yazılı açıklama yapan Halk Sağlığı Müdürlüğü, doktorların sözleşmelerinin feshedilmesinin söz konusu olmadığını bildirdi.

Özgür Çocuk Parkı'nda yapılan ve yaklaşık 200 kişinin katıldığı eyleme Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Başkanı Dr. Gürsel Özer, Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası Başkanı Murat Bolat, Genel Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Zekiye Bacaksız, Sağlık Emekçileri Sendikası Yönetim Kurulu Kadın Sekreteri Belkıs Yurtsever, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyesi Dr. Filiz İncekara, Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Genç'in yanı sıra sivil toplum örgütleri yöneticileri ve temsilcilerinin katıldı.

'İnsanlık dışı sözleşme koşullarına karşı ya hep beraber ya hiç birimiz' pankartı açılan eylemde sözleşmeleri feshedilen Aile Hekimleri Dr. Gürbüz Şen, Dr. Gürkan Aslan, Dr. Cengiz Alyeşil ve Dr. Ahmet Nurcan da hazır bulundu. Eylemde söz alan Dr. Gürsel Özer, bu ülkede aile hekimliği uygulamasının başlangıcından itibaren kaliteli hizmet verdiklerini ve büyük başarılar elde ettiklerini söyledi. Dr. Özer, "Cumartesi mesai dayatmasının hiçbir mantığı yoktu, sadece inattı. Sivil toplum kuruluşları olarak biz buna karşı çıktık, meslektaşlarım buna karşı çıktı. Direniyoruz, direnmeye de devam edeceğiz. Bugün Mersin'de 4 meslektaşımın nezdinde 22 bin aile hekiminin, 22 bin aile sağlığı çalışanının sözleşmesi feshedilmiştir. Biz bunu kabul etmiyoruz" dedi.

DURDURULDU

Sözleşmesi feshedilen ve aynı zamanda Mersin Aile Hekimleri Derneği Başkanı olan Dr. Gürbüz Şen, Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün eylemin başladığı an itibariyle sözleşme fesihlerini durdurduğunu söyledi.

Öte yandan Sağlık Emekçileri Sendikası Yönetim Kurulu Kadın Sekreteri Yurtsever, kürsüden indiği sırada tansiyonunun düşmesi nedeni ile baygınlık geçirdi. Yurtsever'in yardımına çevrede bulunan doktor arkadaşları müdahale etti.

SÖZLEŞMELERİ FESEDİLMEDİ

Bu arada Halk Sağlığı İl Müdürlüğü'nce yapılan yazıcı açıklamada ise Dr. Gürbüz Şen, Dr. Cengiz Alyeşil, Dr. Gürkan Aslan ve Dr. Ahmet Nurcan'ın sözleşmelerinin feshedilmesi veya aile hekimliği ile ilişiklerinin kesilmesinin söz konusu olmadığı bildirildi. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sağlık Emekçileri Sendikası Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title