Haberler

Mersin'de 4 Partinin Meclis Üyelerinden Darbe Girişimine Ortak Tepki

Mersin'de 4 partinin meclis üyelerinden darbe girişimine ortak tepkiMersin'de HDP, CHP, AK Parti ve MHP gruplarının bulunduğu Akdeniz Belediye Meclis üyeleri, yaptıkları ortak açıklama ile darbe girişimine tepki gösterdi.

Mersin'de 4 partinin meclis üyelerinden darbe girişimine ortak tepki

Mersin'de HDP, CHP, AK Parti ve MHP gruplarının bulunduğu Akdeniz Belediye Meclis üyeleri, yaptıkları ortak açıklama ile darbe girişimine tepki gösterdi.

Akdeniz Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen toplantıya Belediye Başkanı M. Fazıl Türk, yardımcısı Yüksel Mutlu, HDP, CHP, AK Parti ve MHP'li belediye meclis üyeleri katıldı. Burada ilk olarak söz alan Fazıl Türk, belediye çatısı altındaki meclis üyelerinin darbeye karşı en güzel birlikteliği gösterdiğini belirterek, "Darbeye karşı canlarını siper eden demokrasi havarilerini, 15 Temmuz'da canlarını verenleri saygı ile anıyor, ailelerine de baş sağlığı diliyoruz. Yaralılara acil şifalar dilerken, bu kahramanlar tarih boyunca saygı ile hep anılacaktır" diye konuştu.

Türk'ün konuşmasının ardından tüm meclis üyelerinin imza koyduğu ortak bildiri CHP'li Meclis Üyesi Murat Özpaksoy tarafından okundu. Özpaksoy, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin milletin kendi iradesine, hükümete ve TBMM'ne yönelik olduğunu söyledi. Darbe girişimini şiddetle kınadıklarını belirten Özpaksoy, şöyle konuştu:

"Ülkemizin birliği, beraberliğini ve bütünlüğünü hedef alan bu darbe girişimi, Türkiye demokrasi tarihinde tara bir leke ve utanç olarak yer alacaktır. Onur bir direniş sergileyen halkımız, darbecilerin karşısında geri adım atmamış, bedenini siper ederek tankların, uçakların ve helikopterlerin karşısında kararlılıkla durmuştur. 15 Temmuz gecesi halkımız, kanlı darbe girişimine karşı kendi iradesine sahip çıkmıştır. Halkımızın bu kararlı duruşu ve darbecilere karşı direnişi, dünya demokrasi tarihinde unutulmaz harflerle yer alacaktır."

Akdeniz Belediyesi'nde HDP'li 16, CHP'li 10, AK Parti'li 9 ve MHP'li 3 olmak üzere 38 meclis üyesi görev yapıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fazıl Türk AK Parti Akdeniz Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title