Haberler

Mersin'de 21 Ton Kaçak Kırmızı Et Yakalandı

Güncelleme:

Mersin Limanı'nda gümrük işlemi yapılmadan piyasaya sürülmek istenen 21 ton kırmızı et ele geçirilirken 4 kişi de gözaltına alındı.

Mersin Limanı'nda hiçbir gümrük işlemi yapılmadan piyasa sürülmek istenen 21 ton kırmızı et ele geçirildi. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı. Mersin'de geçtiğimiz kasım ayında da 1044 ton kırmızı etin piyasaya sürüldüğü ortaya çıkmıştı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli bu olayı "Bu güne kadar bu alanda hatta tüm eşya gruplarında, ortaya çıkarılan en büyük gümrük kaçakçılığı olayıdır." diye nitelendirmişti.

POLONYA'DAN GELDİ

Bir süre önce 1044 ton kırmızı et vurgunun yaşandığı Mersin'de bu kez piyasa değeri 84 bin dolar olan 21 ton ithal kırmızı et ele geçirildi. TIR'da buhunan etin, Polonya'dan Ro-Ro gemisi ile getirildiği ve Mersin Limanı'ndan hiçbir gümrük işlemi yapılmadan çıkarıldığı belirlendi, 4 kişi gözaltına alındı.

21 TON KAÇAK ET ELE GEÇİRİLDİ

İstihbaratı değerlendiren Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri, Polonya'dan ithal edilerek Mersin Limanı'na gelen bir Ro-Ro gemisinden boşaltılan ithal kırmızı etin bir TIR'la hiçbir gümrük işlemi yapılmadan geçen cumartesi günü Feribot İskelesi kapısından çıkış yaptığını belirledi. Plakası açıklanmayan TIR'ı takibe alan ekipler, merkez Akdeniz İlçesi Tırmıl Sanayi Sitesi yakınlarında TIR'ı durdurdu. TIR'da yapılan aramada 21 ton ithal kırmızı et ele geçirildi.

4 GÖZALTI

TIR'a el koyan ekipler, soruşturmayı genişlettiğinde TIR'ın Mersin Limanı sahasında Gümrük ve Liman özel güvenlik sistemine takılmadan hiçbir işleme tabii tutulmadan dışarı çıkartıldığını belirledi. Sektörde 'Buharlaşma' olarak tabir edilen bir yöntemle yapılmak istenen vurgunla ilgili isimleri açıklanmayan TIR sürücüsü ile aralarında 1 gümrük memurunun da bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.

Yapılan araştırmada gümrüksüz çıkarılan kırmızı etin, iç piyasada pazarlayarak rant elde edilmek istendiği belirlendi. Haklarında 5 bin 607 Sayılı Kaçakçılık Kanunu'na muhalefet suçundan işlem yapılarak mahkemeyle çıkartılan 1'i gümrük memuru 4 kişi hakkında savcılık tutuklama istedi. Nöbetçi mahkeme ise zanlılar için Denetimli Serbestlik kararı uygulanarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

AÇIĞA ALINDI

Mersin Limanı bünyesinde ortaya çıkartılan kırmızı et vurgunu olayı ile ilgili olarak Mersin'de bulunan Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü bünyesinde idari soruşturma başlatıldı. Soruşturma nedeniyle olaya adı karışan gümrük memuru açığa alınırken, geniş soruşturma yapılması için ilgili bakanlıktan müfettiş istendi.

CEZASI ÇOK BÜYÜK

Ele geçirilen ithal kırmızı etin yılbaşı öncesi başta İstanbul, İzmir başta olmak üzere turistik tesislere pazarlanmak istendiği belirlendi. 21 ton kırmızı etin piyasa değerinin 84 bin dolar olduğu, yüzde 225 gümrük ile yüzde 8'de KDV vergi tutarı olan toplam 210 bin 840 doların devlete ödenmediği ortaya çıktı. 5 bin 607 sayılı Kaçakçılık Kanunu'nun 3'ncü maddesine göre gümrük vergisini hiç ödemeden Türkiye'ye mal sokanlara uygulanacak ceza miktarının 4 bin 458 sayılı Gümrük Kanunu'na göre 3 misli olduğu, bunun da toplam 632 bin 520 Dolar'a ulaşacağı ifade ediliyor.

1044 TONLUK VURGUN YAPILMIŞTI

Mersin'de geçen kasım ayında yapılan bir operasyonda transit olarak Türkiye'den başka ülkeler nakledilmek üzere gümrük antrepolarında depolanan 1044 ton ithal kırmızı etin iç piyasaya sürüldüğü belirlenmiş, başlatılan soruşturmada 8 kişi hakkında savcılık soruşturması başlatılmış, bazıları tutuklanıp daha sonra salıverilmişti. Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli de bu olayı "Bu güne kadar bu alanda hatta tüm eşya gruplarında, ortaya çıkarılan en büyük gümrük kaçakçılığı olayıdır." diye nitelendirmişti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Nurettin Canikli Akdeniz Polonya Mersin Ekonomi Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (28)

KOKO.:

CHP nin etleridir ah keMAL AH

4
5
yanıtYanıtla
baytar:

ANORMAL ÇOK ŞEY VAR ŞU AN ŞOV VAR :))))) GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİNİN HEPSİ AVANTALARINI SUNUYOR SUNMAZSA İŞLEM YAPAMAZLAR KOLCUSUNDAN TUT TAKİPÇİSİNE KADAR BEKÇİSİNDEN TUT YÖNETİCİSİNE KADAR 1000 RAKKAMDA ANLAŞAMAMIŞLARDIR NOT:Dinimiz, gasp edilmiş malı ve zulüm, hırsızlık ile alınan, rüşvet, faiz, kumar ücretleri ve diğer hıyanet yollarından biri ile ele geçen kazancın yenilmesini ve başkalarına yedirilmesini yasak etmiştir. Kur''an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki: (Birbirinizin mallarını, aranızda [kumar, sahtekârlık, hırsızlık, gasp, rüşvet gibi] bâtıl sebeplerle yemeyin!) [Bekara 188] Haksızı haklı, yanlışı doğru, kötüyü iyi, liyakatsizi liyakatli göstermek için bir kimseden para, mal almak rüşvettir. Böyle gayrı meşru hareket için, para, mal verilmesine vasıta olmamalıdır! Çünkü hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: (Rüşvet alana, verene ve bunlar arasında rüşvete vasıta olana da Allah lanet etsin. ) [Hakim] (Rüşvet alan da, veren de Cehennemdedir. ) [Taberani]

7
1
yanıtYanıtla
ottoman:

ne eti sürüyorlar piyasaya beli edeğil kaçakçılıkla servetine servet katanlar bela üzerinize yağsın o etleri yiyip hasta olun geberin emi

8
0
yanıtYanıtla
fsmehmet1453:

ayakkabı mevzu suna dönmesinde birileri alıp götürüp piyasaya sürmesinn

4
4
yanıtYanıtla
Ali:

2 ihtimal var. Ya AKP nin alanına giren başka bir mafya var, alan hakimiyetini kaybetmemek için bu operasyon, ya da 1 haftaya kalmaz mersinde bir paralel operasyonu başlar.

5
2
yanıtYanıtla
AKP YANDAŞ:

DÜNYANIN EN PAHALI ETİNİ TÜKETİYORUZ, BÜTÜN AVRUPA ÜLKELERİNDEN PAHALI, BATIYOR DEDİKLERİ YUNANİSTANIN İKİ KATI, OYSA BATAN YUNANİSTAN HALKININ ALIM GÜCÜ TÜRK HALKININ 3 MİSLİSİ. . . . UCUZLATTA KAÇAK OLMASIN, BENDE EMEKLİ OLARAK 40 YILDA BİRDE OLSA ET YEMEK İSTERİM

5
1
yanıtYanıtla
sincanlı:

Bir ülkenin tüm değerlerini ve düzenini kanun ve nizamlarını sadece Tayyip erdoğana göre dizayn edersen o ülkede Harami düzeni alıp başını gider. Bu AKP bu memlekette ne sistem bıraktı nede düzen. Bu günler daha iyi günlerimiz. Gün geçtikçe göreceksiniz iyice içinden çıkılmaz bir hal alacak bu durumlar. Sen ülkede Evrensel hukuk kurallarını bozup Tayyibin çıkarına ve hukukuna göre bir düzen kurarsan olacağı budur.

4
2
yanıtYanıtla
HATİce:

VAYY BE GÜMRÜKÇÜLER İŞLERİNİ CİDDİYE ALMAYA BAŞLAMIŞLAR

3
1
yanıtYanıtla
fiat ayni:

ONLARI BENİM GİBİ DELİ KAYMAKAM GİBİ TIKA BASA SATANLARA YEDİRMELİ.

4
0
yanıtYanıtla
ww:

kaçak et olmasa demekki millet 50 tl den et yiyecek.

2
2
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title