Haberler

Mersin Çocuklarına Kavuşan Rus Anne Ülkesine Gitti

Çocuklarına kavuşan Rus anne ülkesine gitti MERSİN'de, Suriyeli kocası Abdo Süleyman'ın kaçırdığını ileri sürdüğü 2 çocuğunu teslim alan 30 yaşındaki Rus vatandaşı Alla Bartels, ülkesine döndü.

Çocuklarına kavuşan Rus anne ülkesine gitti

MERSİN'de, Suriyeli kocası Abdo Süleyman'ın kaçırdığını ileri sürdüğü 2 çocuğunu teslim alan 30 yaşındaki Rus vatandaşı Alla Bartels, ülkesine döndü.

Alla Bartels, geçen hafta Mersin'e gelerek 9 yıllık kocası Suriye uyruklu Abdo Süleyman'ın 2 çocuğunu kaçırdığı gerekçesiyle Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Şikayet üzerine Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Bartels verdiği bilgiler doğrultusunda harekete geçti. Kaçırıldığı ileri sürülen 8 yaşındaki M.S. ile 4 yaşındaki L.S.'yi bulmak için harekete geçen polis, Suriyelilerin yoğunlukta olduğu bölgelerde araştırma yaptı. Ekipler, çocukların tutulduğu Selçuklar Mahallesi'ndeki bir eve operasyon düzenledi. Operasyonda kaçırıldığı iddia edilen çocuklar, dedelerinin yanında bulunarak Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Çocuklarına sarılarak büyük bir mutluluk yaşayan Bartels, anneleri olduğunu ispatlamak için Rusya'dan evrak getirtti. Evrağın gelmesinin ardından Mersin 5'nci Aile Mahkemesi de çocukların anneye teslim edilmesine ve ülkelerine götürülmelerine karar verdi. Mahkeme kararının ardından yavrularına kavuşan Bartels, çocukları ile birlikte Rusya'nın başkenti Moskova'ya döndü.

IŞİD ENDİŞESİNİ MOSKOVA'DA DİLE GETİRMİŞ

Bu arada Bartels'in polise, Rusya'da ayrı yaşadığı kocası Abdo Süleyman'ın çocukları, "Mersin'de yaşayan babamın beyninde tümör var. 3-4 aylık ömrü kaldı. Çocuklarımı görmek istiyor" diye Türkiye'ye getirdiğini söylediği öğrenildi. Bartels'in, Abdo Süleyman'ın isteği üzerine çocukların 2 haftalığına Türkiye'ye getirilmesine dair evrak imzaladığı ancak aradan 1 ay geçmesine rağmen geri getirilmemesi üzerine Moskova'da şikayette bulunduğunu da bildirildi. Bartles'in, Abdo Süleyman'ın tavırları ve söylemleri nedeni ile çocuklarının terör örgütü IŞİD'e gönderilmesi endişesi taşıdığını söylediği de kaydedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Moskova Suriye Mersin Rusya 3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title