Haberler

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz Budapeşte'de

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve beraberindeki heyet, 2. Uluslararası Mersin Maratonu öncesi .31. Uluslararası Budapeşte Maratonu’nu yerinde incelemek ve bir dizi toplantı yapmak üzere Budapeşte’ye gelen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve ekibi, önemli görüşmelerde bulundu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve beraberindeki heyet, 2. Uluslararası Mersin Maratonu öncesi .

31. Uluslararası Budapeşte Maratonu'nu yerinde incelemek ve bir dizi toplantı yapmak üzere Budapeşte'ye gelen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve ekibi, önemli görüşmelerde bulundu.

Türkiye'nin Macaristan Büyükelçisi Şakir Fakılı'yı da ziyaret eden Kocamaz, Büyükelçi Fakılı'ya Mersin maratonunun formasını ve madalyasını hediye etti.

Daha sonra Budapeşte Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gabor Bagdy ile de bir araya gelen Kocamaz ve ekibi, Budapeşte maratonu ile ilgili brifing aldı. Budapeşte Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Bagdy, 1 saat süren toplantıda Mersin'deki maraton koşusunun uluslararası hale getirilmesi için Budapeşte Belediyesi'nin tüm tecrübelerini Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne aktarmak için hazır olduğunu belirtti.

Başkan Kocamaz ise Bagdy'e Mersin maratonu forması ve madalyasını hediye etti. Kocamaz ve ekibi son olarak ise Uluslararası Atletizm Federasyonu (IAAF) Yönetim Kurulu Üyesi, Macaristan Atletizm Federasyonu Genel Sekreteri Marton Gyulai ile de bir araya geldi. Toplantıda Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar da bulundu.

Başkan Kocamaz ve beraberindeki heyet görüşmelerin ardından ecdat yadigarı Osmanlı-Türk tarihi eserlerini ziyaret etti. Budin Kalesi'ni gezen Kocamaz, kale içindeki son Budin Valisi Abdurrahman Abdi Paşa'nın mezarını ziyaret ederek dua etti.

Başkan Kocamaz Macaristan ziyareti ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulundu. Kocamaz, Mersin'in Türkiye ve dünya açısından önemli, stratejik bir kent olduğunu, Mersin'in birçok özelliklerinin, tarihi değerlerinin ve kültürel değerlerinin olduğu ekolojik bir yapısının olduğunu, böyle bir kentte uluslararası bir maraton düzenleme gayretiyle yoğun bir çaba gösterdiklerini söyleyerek, "Mersin'de geçen yıl başlattığımız uluslararası Mersin maratonunun bu yıl ikincisini yapmak istiyoruz. Dolayısıyla tecrübe paylaşımı düşüncesiyle Budapeşte'ye geldik. Budapeşte maratonunun bir heyet halinde izlenmesinden sonra Mersin'de yapılacak çalışmaları bir kez daha gözden geçireceğiz. Geçen yıl yaptığımız maratonda gördüğümüz eksiklikleri ve bugün burada gördüğümüz yenilikleri bütünleştirmek istiyoruz, birleştirmek istiyoruz ve inşallah Mersin'in adını tüm dünyaya güzel bir organizasyonla tanıtmak istiyoruz. Budapeşte gerçekten ecdat yadigarı bir kent. Güzel bir kent, tarihi bir kent, burada olmaktan ve ecdadın yürüdüğü yollarda yürümekten ayrıca mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

Budapeşte'de güzel temaslar gerçekleştirdiklerini ifade eden Kocamaz, Türkiye'nin Macaristan Büyükelçisi Şakir Fakılı'dan Budapeşte ve Macarlar hakkında detaylı bilgiler aldıklarını, maratonla ilgili Büyükelçiliğin kendilerine nasıl yardımcı olabileceğiyle ilgili görüşme yaptıklarını söyledi. Kocamaz, Budapeşte Büyükşehir Belediyesi'ne de giderek ziyarette bulunduklarını, başkan yardımcısıyla bir araya gelerek maratonla ilgili tecrübe paylaşımında bulunarak kendilerine Mersin'i anlattıklarını belirterek, "Mersin ile Budapeşte arasında nasıl bir ilişki kurulabileceğini, gerek kültürel yönden, gerek ticari yönden neler yapılabileceğini görüştük. İnşallah Mersin'de yapılacak festivallere de buradan bir heyeti davet ettik. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili çalışmalar da yapılacak, inşallah hem Mersin açısından hem Budapeşte açısından güzel gelişmeleri inşallah hep birlikte izleyeceğiz" diye sözlerini tamamladı. - BUDAPEŞTE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Burhanettin Kocamaz Macaristan Türkiye Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title