Haberler

Mersin Barosu Hak İhlalleriyle İlgili AB Delegasyonu'na Bilgi Verdi

Mersin Barosu, Türkiye'nin AB üyeliği için her yıl yayınlanan İlerleme Raporu'nda yer almak üzere, kentte hak ihlalleri ile ilgili AB Türkiye Delegasyonu'na bilgi verdi.

Mersin Barosu, Türkiye'nin AB üyeliği için her yıl yayınlanan İlerleme Raporu'nda yer almak üzere, kentte hak ihlalleri ile ilgili AB Türkiye Delegasyonu'na bilgi verdi.

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu'ndan İç Politika Danışmanı ve Adalet Uzmanı Didem Bulutlar Ulusoy, Mersin Baro Başkanlığı'nı ziyaret etti. Baro Başkanı Alpay Antmen, Çocuk Hakları Komisyon Başkanı Ece Kovan Demirtaş ve İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ömer Ayaz'ın karşıladığı Didem Bulutlar Ulusoy, Mersin ile ilgili bilgi aldı. Avrupa Komisyonu'nun, her yıl Avrupa Birliği'ne (AB) katılım sürecinde olan her bir aday ülke için o ülkenin üyeliğe hazırlık sürecinde kaydettiği ilerlemeyi değerlendiren bir rapor hazırladığını belirten Didem Bulutlar Ulusoy, "Avrupa Komisyonu, İlerleme Raporu'nu Türk hükümetince sunulan bilgilere, Avrupa Parlamentosu rapor ve kararları ile başta Avrupa Konseyi, AGİT ve uluslararası finans kuruluşları olmak üzere uluslararası örgütler ile sivil toplum örgütlerinin değerlendirmelerine dayanarak hazırlamaktadır. Bu kapsamda bizde bütün illeri ziyaret ederek gelişmeler hakkında genel fotoğrafı çekmeye çalışıyoruz, topladığımız bilgileri İlerleme Raporu için Brüksel'e bildiriyoruz" dedi.

'SORUNLARI ANLATTIK'

Mersin Baro Başkanı Antmen ise, baro olarak tespit ettikleri konularda AB Türkiye Delegasyonu'na bilgi verdiklerini, özellikle Baro bünyesinde bulunan Kadın, Çocuk ve İnsan Hakları Komisyonları'nın çalışmaları ve ihlaller üzerinde durduklarını söyledi. Ayrıca ülke genelinde yargı ve savunmanın yaşadığı sorunlar, uzun tutukluluk süreleri, yargı paketleri ile görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Alpay Antmen, "Yargının sorunları, çözüm yolları ile yargının daha işlevsel hale getirilmesi ve ifade özgürlüğünün kullanılmasında yaşanan sıkıntılar ile bu durumların giderilmesi için öneriler sunduk" diye konuştu.

AEŞ(OA/AAA) - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Türkiye Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title